Üldharidussüsteemi õpilastele õppeprogrammide elluviimiseks toetati 503 projekti kogusummas 1 789 952,69 eurot ja kuni kolm õppepäeva kestva laagri korraldamiseks toetati 27 laagriprojekti 72 503,17 euroga.

KIKi nõukogu esimehe keskkonnaminister Marko Pomerantsi sõnul näitab see, et saabunud taotlusi oli kaks korda enam, et koolid ja lasteaiad peavad vajalikuks viia õpilasi koolpingist välja, et seostada seal õpitut reaalse eluga ning avastada loodust uute meetodite ja vahendite kaudu. „Õpilased saavad õppekäikudel ja laagrites kasutada põnevaid õppevahendeid ja laboriseadmeid, mida koolides tavaliselt ei leidu. Kokku saab KIKi toetuse abiga 2016/2017 õppeaastal praktilist loodus- ja keskkonnaõpet 101 427 last 5456 klassist ja lasteaiarühmast“, lisas minister.

Suurimad projektid on kavas Maardu Gümnaasiumis, Peetri Lasteaed-Põhikoolis, Saue Gümnaasiumis, Jõhvi Vene Põhikoolis, Tartu Hansa Koolis, Ülenurme Gümnaasiumis, Kunda Ühisgümnaasiumis, kus õppekäikudesse kaasatakse pea kõik kooli õpilased. Kõige rohkem rahastati taotlusi Harjumaa (112), Tartumaa (71), Pärnumaa (47), Ida-Virumaa (47) ja Viljandimaa (37) projektide osas.

KIK peab väga oluliseks koostöös keskkonnaministeeriumiga suurendada laste teadlikkust loodus- ja keskkonnahoiu valdkonnas ning seetõttu ongi alates 2014. aasta suvest üldhariduskoolidel ja lasteaedadel õppeprogrammide või laagrite läbiviimiseks taotlemine kindlaksmääratud tingimustel, mille eeliseks on lihtsam asjaajamine ja kiiremini saadav vastus“, ütleb KIKi keskkonnaprogrammi üksuse juht Heiko Põdersalu. „Järgmine lihtsustatud korras menetlevate taotluste voor avatakse keskkonnaprogrammist 2017. aastal.“