Iga kalastaja peab mõtlema eelkõige sellele, kuidas oma tegevusega kalavarusid mitte ohtu seada. Püügipiiranguid tuleb kindlasti järgida, sest need on kehtestatud kindlal põhjusel ja kalateadlaste ettepanekutele tuginedes. Kui nende vastu eksitakse ning seadust rikutakse, siis ongi tagajärjeks trahv keskkonnakahju hüvitamiseks.

Lisaks tavapärastele püügipiirangutele on tänavu kehtestatud ka mõned uued nõuded. Nimelt tohib mitmetel jõelõikudel püüdmiseks kasutada ainult spinningut, lendõnge ja kunstpeibutisi ehk elussöödaga püük on keelatud. Sellised kohad: Avijõel lähtest Vadi sillani, Umbusi jõel lähtest Umbusi asula sillani, Loobu jõel lähtest Joaveski paisuni, Valgejõel lähtest Kotka paisuni, Pada jõel lähtest Pärna küla sillani. Piirangu eesmärk on kaitsta alamõõdulisi forelle, kes on aplad õnge otsas olevat elussööta neelama, mis enamasti saab neile saatuslikuks. Õngekonks tungib sedavõrd sügavale, et tekitab kalale surmavaid vigastusi.

Praegu ehk kevadel tuleb meeles pidada, et haugi ei või püüda merest 1. märtsist 30. aprillini, Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest 15. aprillist 15. maini, Võrtsjärvest 15. märtsist 30. aprillini ning teistest siseveekogudest 15. märtsist 10. maini.

Koha ei või Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest püüda 6. maist 10. juunini ning teistest siseveekogudest 15. aprillist 15. juunini.

Rääbist võib Peipsi-, Lämmi ja Pihkva järvest püüda vaid 21. juunist 31. juulini. Teistes siseveekogudes 2. juulist kuni 9. novembrini.

Vimba ei või 10. maist 20. juunini püüda Kunda, Selja, Loobu, Valgejõe, Jägala, Pirita, Vääna, Keila, Vasalemma, Vihterpalu, Kasari (koos lisajõgedega), Paadremaa, Audru, Pärnu, Sauga ja Reiu jõest.

Latikat ei või 6. maist 10. juunini püüda Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest (välja arvatud püük lihtkäsiõngega) ning 1. maist 20. juunini teistes siseveekogudes, välja arvatud Võrtsjärves ning püügil lihtkäsiõnge, käsiõnge ja põhjaõngega. Võrtsjärves puudub latikapüügi piirang.

Lesta ei tohi Soome lahel püüda 15. veebruarist 31. maini ning teistel merealadel 15. veebruarist 15. maini.

Linaskipüük on Endla järves ja Sinijärves keelatud 1. aprillist 20. juulini kõikide püügivahenditega. Jõesilmu ei tohi jõgedest püüda 1. märtsist 30. juunini.

Kõikides veekogudes on keelatud püüda tuurlasi, harjust, tõugjat ja säga.

Vaata kõiki piiranguid tabelist!