„Siitpeale muutub väga oluliseks, et reisijad oma plaane ettevaatavalt teeksid. Ootejärjekorrad tekivad just siis, kui tullakse sadamasse lootuses, et laeval on ruumi küll, kuna e-pileteidki veel veebis paistab. See on aga petlik, sest liiga paljud mõtlevad sarnaselt ja nii selgubki sadamas tõsiasi, et oodata tuleb järgmist või ülejärgmistki reisi. E-pileti ostmine on igal juhul väga mõistlik – isegi kui plaanid päeva ulatuses muutuvad, säästab e-pilet kassasabas ootamisest ikkagi, sest pilet kehtib ka teistel reisidel üldjärjekorrast,“ rääkis Hiiuväin.

Rohuküla – Heltermaa liinile tuleb pühadeks juurde 10 reisi parvlaevaga Regula. Nädala alguses kehtima hakkav kevadgraafik tõi juba nagunii nädalavahetustele lisaks veel 6 reisi.

Kuivastu-Virtsu liinil täieneb pühadeks graafik 30 reisi võrra, neljapäeval ja laupäeval muutub graafik 35-minutiliseks. Neljapäeval lisandub 16 väljumist ja laupäeval 6 väljumist südapäevale. Ülejäänud reisid lisanduvad veel reedele ja pühapäevale.

Saarlastele on hea uudis, et värske kinnitus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt võimaldab peale pühi jätkata juba igapäevaselt osaliselt 35-minutilise graafikuga senise 1 tunni ja 10 minutilise graafiku asemel. Kevadise täisvõimsuse saab Kuivastu-Virtsu laevaliiklus alates 28. aprillist, mil lisandub veel igapäevaselt reise teise laevaga.