Sellel liinil sõidab teadlik klient, kes plaanib oma reisi varakult ja ostab ära e-pileti ja tuleb täpselt õigel ajal ka sadamasse. Planeerimine ja plaanidest kinni pidamine tagab sujuva ja pikkade ooteaegadeta liikluse. Hiiumaa liini reisigraafik on hõredam kui naaberliinil ja laevast maha jäämisega pole mõistlik riskida, kuna järgmine reis läheb alles pooleteise tunni pärast.

Kuivastu–Virtsu liinil kehtib enamasti 35 minutiline graafik, kuid kõik soovijad esimesele väljuvale laevale siiski alati ei mahu. Kassajärjekorras seismist saab vältida ja soovitud reisile pääsemise kindlustada e- või m- pileti ostmisega reisi planeerides.

Tänase seisuga on Saaremaale sõiduks välja müüdud neljapäeva õhtul kolm reisi, kõigiks muudeks aegadeks on veel võimalik osta vabalt e-piletit.

Kindlasti tuleb ära osta ka pühapäevane tagasisõidu pilet juba praegu, soovitab Tuulegrupp: "Otsustamist ei tasu jätta viimasele hetkele, sest ootejärjekorrad tekivad just siis, kui tullakse sadamasse lootuses, et laeval on ruumi küll, kuna e-piletid ei ole veebis välja müüdud. See on aga petlik, sest liiga paljud mõtlevad sarnaselt ja nii selgubki sadamas tõsiasi, et kassajärjekorras tuleb oodata järgmist või ülejärgmistki reisi. E-piletiga tuleb tulla sadamasse õigeaegselt, vastavalt piletil olevale kellaajale, nii ei teki ummikuid."

Möödunud aastal valmis tipphooaja lõpul nutirakendus Tuulelaevad, mille eelised tulevad eriti hästi esile just nüüd aasta esimesel tippkoormusega nädalavahetusel. Nutirakendus laseb väga paindlikult pileteid osta, muuta ja kasutada. Eriti lihtne ja mugav on nutirakendusega pääsla läbimine, sest sisestada ei tule isegi pääslarea telefoninumbrit nagu tavalise E-pileti mobiilikontrollil.

Täpsed pühadeaegsed reisigraafikud on olemas Tuulelaevad nutirakenduses ja tuulelaevad.ee veebilehel e-poes.