Ostuhuvilisi on halduri kinnitusel olnud palju, kuid oksjonil kedagi pakkumist tegemas ei olnud.

Omandada on soovitud nii osa vallasvara kui ka tervikkompleksi. “Huvilisi on olnud nii lihatööstuse kui ka näiteks ketšupitootmise käivitamiseks selles hoonekompleksis,” ütleb haldur.

Teisele enampakkumisele läks ettevõte tervikvarana. Nii kinnisvara kui vallasvara oli müügis hinnaga 900 000 eurot. Esimesel korral 24. augustil küsiti miljon.

Nagu selgitab Kuklase, on hinna sisse arvatud nii tehase kinnistu, tehas kui ka liisingufirma UniCredit vahendusel liisitud sisseseade.

“Küsimus Lihameistri puhul on selles, et müüme komplektis nii liisinguvarasid kui seda vara, mis kuulub Lihameistrile endale,” selgitab haldur.

“Pankrotivara terviklikkuse huvides või ka tootmise säilitamiseks on mõistlik müüa nii sisseseade kui muu vara koos. Formaalselt peaks müüma haldur vaid seda vara, mis on pankrotipesas, aga oleme müüki pannud ka tervikkomplekti, et saaks edaspidi tööstusega jätkata,” lisab Kuklase.

“Lihameistrile sai saatuslikuks see, et nad tegid liiga hea kvaliteediga ja seetõttu ka kallima hinnaga tooteid ega arvestanud rahva madalama ostuvõimega masuajal,” ütles Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp Maalehele kevadel.

Sama kinnitavad ka pankrotihalduri Olev Kuklase aruanne ja kohtumäärus.

Selles selgitatakse, et majanduslanguse tõttu tellimused vähenesid, samal ajal langes ka tarbijate ostujõud ning suurte tootjate ja kaubanduskettide poolt suruti lihatoodete hinnad alla.

Viimasel tegevuskuul maksejõetus suurenes, kuna makseraskused tekkisid ka emaettevõttel AS Pere.



LIHAMEISTER AS

Pankrot ja enampakkumised

- ASis Lihameister seiskus töö aasta alguses.

- 8. veebruaril esitas OÜ Maakivi kohtule avalduse Lihameistri pankroti väljakuulutamiseks.

- 6. märtsil tegi seda ka AS Lihameister ise.

- Pankrot kuulutati välja 11. aprillil.

- Pankrotihaldur Olev Kuklase aruande kohaselt oli võlgnikul vara üle 1,9 miljoni euro ning kohustusi üle 2,5 miljoni euro.

- Esimene enampakkumine oli 24. augustil alghinnaga 1 mln eurot. See ebaõnnestus.

- Teine enampakkumine oli 17. septembril alghinnaga 900 000 eurot ja ka see ebaõnnestus.

- 18. septembri seisuga on ASi Lihameister maksuvõlg 105 932 eurot.