Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Risto Vähi ei ole Heleniusega päri. "Kahtlemata huvitav on Heleniuse poolt välja käidud väide, justkui soomlased teostaksid Tallinnas kinnisvararallit. Kahjuks ei öelnud ta, mis võiks olla selle põhjuseks. Samas ei kinnita tema sõnu ei teised turuosalised ega ka statistika."

Vähi toob välja maa-ameti statistika, millest selgub, et möödunud aasta algusest kuni käesoleva aasta septembri lõpuni, ehk siis 21 kuu jooksul ostis Tallinnas kõiki kinnisvaraliike 273 soome residenti, müüs aga 261 põhjanaabrite residenti, mis teeb saldoks +12 isikut. Väidetavat 400 korteriostjat ei tule kuskilt kokku.

"Ka vanalinna statistika ei näita väidetava ralli tundemärke, enamasti jääb korterite ostu-müügitehingute hulk keskmiselt seitsme kanti kuus. Vahest ka alla statistilise arvestuspiiri," selgitas ta.

"Soomlasi elab Tallinnas palju, selles pole kahtlustki. Kuid valdav enamus neist on üürilised kesk- ja vanalinnas. Olgu siis tudengid, siinsete soome ettevõtete töötajad või lihtsalt Eesti sõbrad. Ostutehinguini jõuab neist siiski väike hulk," kinnitas Vähi.

Päevalehes väitis Helenius, et lisaks sellele, et mullu oli eestlaste rändesaldo üle pika aja Eesti kasuks, on suurenenud ka siia kolivate soomlaste arv: Eestisse, valdavalt ­Tallinna asus elama umbes 400 soomlast rohkem, kui siit ära kolis. Osalt on selle taga Eesti maksu­süsteem.