Kliima mõjutab otseselt haridust, tervist ja heaolu. Looduskatastroofidel on sageli erinev mõju meestele ja naistele. Kui näiteks Aafrika riikides tähendab kliimamuutus, et naised ja tüdrukud peavad kulutama enam aega toidu ja kütte otsimisele, siis võtab see neilt aja enese harimiseks. Kui ujuma õpetatakse vaid poisse, siis on üleujutuste korral suuremateks kannatajateks naised ja tüdrukud.

Seetõttu peavad Põhjamaade vastavad ministrid väga oluliseks naiste kaasamist otsustusprotsessidesse ja poliitikate kujundamisse.

Kuressaares toimunud kohtumise teemadeks olid sooline võrdõiguslikkus tööturul ja tööelus, inimkaubandus, naiste vastu suunatud vägivald, seksuaaltervis.

Sotsiaalminister Maret Maripuu hinnangul on Eesti probleemiks suur palgalõhe naiste ja meeste vahel. "Väikese lapse kõrvalt tööle tagasi tulemine pole noortele emadele sugugi hõlbus. Nad lepivad vähemtasuvama tööga kui mehed ning see käristab meeste ja naiste palgavahe veelgi suuremaks," ütles minister.
"Senine koostöö on olnud väga sisuline ja hea ning soovime, et see kindlasti jätkuks," lisas sotsiaalminister Maripuu.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Baltimaade koostöö soolise võrdõiguslikkuse edendamiseks algas 1997. aastal, kui ministrid kohtusid Oslos. Koostöö prioriteedid on info- ja teabevahetus, uurijate ja teadlaste koostöö ning koostöö naistevastase vägivalla vastu võitlemiseks. Eelmine soolise võrdõiguslikkuse küsimustega tegelevate ministrite kohtumine oli 2006. aastal.