Tänada tahetakse neid, kes on toonud kohalikku ellu ja tegemistesse rõõmu, innustanud ettevõtmisi ning edendanud tervet eluhoiakut.

Pärlite hulka mahuvad nii kogu elu maal elanud kui ka hiljuti linnast kolinud pered.

Liikumise Kodukant tegevjuhi Kaie Toobali sõnul õigustas läinudaastane esimene sellelaadne ettevõtmine end igati. Üle Eesti esitati 125 üsna võrdväärset kandidaati, kelle seast oli raske valida igast maakonnast ühte ja ainust, keda esile tõsta.

“Kuna esimene konkurss läks hästi, siis tänavu me esitamise tingimustes midagi ei muutnud, kuid tegime ankeetide täitmise ja saatmise lihtsamaks,” andis Toobal teada.

Nii piisab nüüd “Kogukonna pärli” tiitlile kandidaadi esitamiseks veebiankeedi täitmisest kodulehel www.kylaelu.ee. Aega selleks on 31. märtsini.

Küll palub Toobal kandidaatide iseloomustamisel olla jutukam. Eelmisel aastal jäi võib-olla mõnigi tubli pere pärgamata seepärast, et ankeedis kirjeldati tema tegevust liiga napisõnaliselt.

Loetleda tuleks võimalikult palju põhjusi, miks ta tunnustust vajab ja väärib.

Kandidaadi pakkuja võiks enne esitamist suhelda kogukonna või naabritega ja arutada, kuidas omakandi peret võimalikult hästi esile tõsta.

“Tundub, et omainimest ei osata kiita, aga just kiitusega võiks heldem olla,” soovitas Toobal.

Pärlite üleandmised ja tunnustamistseremooniad toimuvad sarnaselt mullusega suvel. Projekti “Kogukonna pärl” elluviimist toetatakse regionaalministri valitsemisalast.