Miljonid noored neiud üle kogu maailma unistavad oma printsist, kaunist ja tugevast noormehest, kellega koos luua pere, kasvatada lapsi ning elada koos kaua ja õnnelikult, kuni iseloomude sobimatus nad lahutab.

Pole aga harvad ka sellised juhtumid, kui tütarlaps mõistab juba pärast paari põgusat kohtumist, et noormeest ei huvita abielu, perekond ega laste saamine, vaid tema ainsaks eesmärgiks on omakasu.

"Naeris" pöördus tuhandete noorte neidude palvel spetsialisti poole, et saada teada, kuidas noormeeste tõelisi kavatsusi välja selgitada.

Psühholoog Valdur M. O. Rindkere oli meelsasti valmis oma teadmisi ka "Naeri" lugejatega jagama.

"Kui neiu läheb noormehega restorani, peaks ta kindlasti jälgima, kas noormees on valmis arvet maksma," on psühholoogi esimene soovitus.

"Kui noormees pargib kõhu head-paremat täis, kuid jätab maksmise tütarlapse hooleks, on põhjust muretsemiseks.

Järgmise sammuna tasuks välja selgitada, kas noormees on nõus tasuma ühise üürikorteri arveid.

See, kui olete juba mitu aastat koos elanud, kuid elukaaslane pole selle aja jooksul kordagi huvi tundnud, kes ja kuidas üüri ja kommunaalmakseid tasub ning söögi-joogi külmkappi ja lauale muretseb, peaks tütarlapse juba natuke valvsamaks muutma."

Siiski on kuulsa psühholoogi sõnul ka mõned täiesti kindlad tundemärgid, mille järgi võib aru saada, et meesterahvas on vaid saama peal väljas.

"Kui saabute varajasel hommikutunnil pärast öist vahetust korraks koju, et ennast enne päevatööle minekut veidi värskendada, ning märkate, et teie ühisest korterist on öö jooksul ära viidud teie ehted, koduelektroonika ning köögitehnika, vaibad, lauad-toolid ja kogu ülejäänud korterisisustus, siis võite olla enam-vähem kindel, et noormehel ei ole tõsist plaani koos teiega abielusadamasse purjetada.

Sellisel juhul peate tegema südame kõvaks ning suhte otsustavalt lõpetama."

SERGEI KRAANA

"Naeri" valvepsühholoog


KIIKS

Parem park võsas

kui võrk pasas.

ANDRES ÜLVISTE


VILDE VAADE

ANTON VILDE

süsteemitusadministraator, lollvaraarendaja

Kas keegi oskab öelda, miks on sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonnas tööl seitse naist ja mitte ühtegi meest? Kus on soolise võrdõiguslikkuse voliniku (naine) silmad nüüd?

Külmaks on läinud. Kuna igaüks küttepuid osta ei jaksa, otsustasime külarahvaga, et teeme soojaklubi. Meie rahvamaja eraldas meile, MTÜ Soojaklubile, rahvamaja katuse all ühe ruumi, kus saab kogu külarahvas sooja.

Tuleme kokku, istume soojas ruumis, räägime, vahetame mõtteid. Kui soe on kontide vahele pugenud, läheb igaüks oma koju tagasi. Nüüd on see ainus koht külas, kus saab sooja.

Kui jälle külm hakkab, siis teab, kuhu minna. Soojaklubi on avatud iga päev kellaajast kellaajani.

Nii saavad külainimesed oma kodu kütte pealt märkimisväärselt kokku hoida ning inimesed saavad omavahel seltsitegevust arendada.

Miks mitte arutada "Seks ja küla" saate üle? Igatahes veel kord tänud saatetegijatele, sest nagu kuulda on, tahavad nüüd meie külamehed rohkem kodus oma naise juures olla ning naised on hakanud enda eest hoolitsema.

Et soojale vunki juurde saada, esitasime PRIA-le taotluse. Kui see ei ole seltsitegevuse arendamine ja maaelu turgutamine, siis mis see on? Igatahes taotlus läks teele.

Ehk saame nüüd maaelu mitmekesistasime ja maaelu edendamise meetme kaudu mõne miljoni. Need kuluksid marjaks ära, sest kaua sa ikka jõuad soojaklubi elektriga tulikuumaks kütta.

Kui vaja, tulgu PRIA kas või meid ja meie elektriradiaatorite kuumust kontrollima, meil pole midagi varjata ega karta. Küllap saavad siis ka PRIA töötajad sooja, sest kuulu järgi on nende peakontoris Tartus kokkuhoiumeetme järgi radiaatorid leiged.

Kohtasin külapoe taga trobikonda vange, vangiriided seljas.

Nad ütlesid, et lasti lahti. Vangide jutu järgi tegi keeleinspektsioon kinnimajja ootamatu reidi, tegi neile eesti keele eksami ja kuna paljude vangide keeleoskus ei vastanud kehtestatud normidele ja nõuetele, tuligi nad kahele seadusele, neljale määrusele, kolmele korraldusele ja viiele käskkirjale tuginedes olematu keeleoskuse pärast lahti lasta.


MUDA MIHKEL PAJATAB

Pealinna on tabanud kirikute ehitamise buum. Alles see oli, kui linnapea käis naaberriigi pealinnas vene kiriku ehituseks raha küsimas. Ehitus jäi pooleli.

Nüüd tahavad Mustamäele Lutteri kiriku ehitada. Ei tea, kas selle kõrvale tuleb ka vineeri- ja mööblikombinaat? Kui neid jumalakodasid aina juurde sigineb, tuleb vist hakata välismaalt usklikke sisse tooma. Muidu jääksid hooned tühjaks.

Soome suusatajal on nüüd sama jama mis Veerpalul. Mõlema puhul avastati kasvuhormoonid. Mis selles siis kuritegevuslikku on, kui inimesed kasvavad? Ega nad liliputtideks taha jääda.

Issanda teed on imelikud, eriti veel dopingu kontrollijatel. Korvpallurid on igavesed kolged, aga neid kasvuhormoonide pärast ei süüdistata. Mängivad palli nii et lase aga olla.

Poe juures oli filosoofide punti uus nägu siginenud. Mees oli must kui kurat. Küsisin, kus ta ennast nii mustaks tegi ja vastas, et viimane kokkupuude veega oli siis, kui teda lapsena ristiti. Ega rohkemat polnudki vaja selgitada.

Põhu Karla oli käinud Luuavarre raamatukogus küsimas, et ega pole "Puskari valmistamise käsiraamatut edasijõudnutele"?

Raamatukoguhoidja Kruvi Aino oli kõik riiulid läbi vaadanud, kuid mida pole, seda pole. Karla lubas sellise mõttetu maja buldooseriga maatasa sõita.

Eks ta õige ole, sest kellele seda hoonet vaja on. Elu on palju huvitavam kui mõne andetu kirjamehe kritseldused.


VAATAKS TÕTT

MART VIISITAMM: "Iga head äri tehakse piiri peal, sageli ka seaduste piiri peal."

Äripäev, 20. veebruar 2008



TÕRRE PÕHJAST

Karskusel pole häda midagi, kui seda mõõdukalt harrastada.

JOHN CIANDI



TÕSI TAGA

Kes ei ulatu suud andma, annab lõuga.

Ilusa naise peale kulutaks iga mees kena kopika.

Erinevus võib-olla rikastab, aga rikkus kindlasti eristab.

ANDRES ÜLVISTE

"Milline halb tõlge! Ega te ei tea, kes selle tõlkinud on?"

"Mitte keegi. See on originaal."

NETI RENT



PAETISME

Välismaa vanglates on 136 Eesti kodanikku. Rahvaloenduse ajaks tuuakse nad kodumaale.

Vehklejatele eraldatud raha läks epeesse.

JÜRI PAET



SIRGU SILITA

Globaalse soojenemise kontroll

Kahe nädala eest kostis ukse tagant kobistamist ja laulujupp Mardist, kelle varbad külmetavad.

Tegin ukse lahti ja noomisin mardisante: "Õues kõvad plusskraadid ja teil jalas firmasaapad. Kus need varbad teil külmetavad?"

"Globaalne soojenemine käib ju!" vastas kambajuht.

Enne ma seda soojenemist uskuma ei hakka, kui täna õhtul bikiinides kadrisandid ukse taga kolistavad.

HEIKI MAIBERG