Kärdla kohvikutepäeval on avatud tervelt 15 põnevat kohvikut, mis kõik täiesti erinevad ja omal ainulaadsel moel elamusi pakuvad. Näiteks nii võib leida kohvikupidaja ametist Hiiumaa legendaarse liiklusinspektori ja rallisõitja Erkki Orunuka; lausa tervet Kärdla staadionit täidab retrospordikohvik Kärdla Dünamo; vanas elektrijaamas ja selle õuel käivitub üheks päevaks Kärdla TV koos mitmekesise saadetemenüüga. Nostalgiline Rahvaste Sõpruse kohvik pakub meelelahutust järjest lausa 24 tundi; Hiiumaa muuseumi Pikas majas asuva kohviku Parunite Balkoni seinu kaunistavad Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Ado Vabbe ja Elmar Kitse maalid ning võimalik on broneerida “kolmveerandtund koos Konrad Mägiga”. Kogemustekohvikus Pane Oma Meeled Proovile saab pimegiidide juhtimisel kogeda maitsvat toitu nägemismeelt kasutamata. Kohvikutepäeva külastaja jaoks on terve päev rikkalikult sisustatud, ja isegi kui on tahtmist niisama olla, siis selleks annab võimaluse pikem jalutuskäik või tutvusmisretk Kärdla tänavaid mööda, rohelises, lopsakate ja kaunite koduaedadega Hiiumaa pealinnas.

Ühepäevakohvikute nädalavahetus algab reedel eelkohvikute päevaga. Igati sobiva sissejuhatuse suurele kohvipeole teevad Austria suursaadik Eestis, T.E. Renate Kobler ning kunstiajaloolane ja kultuuriajakirjanik Thea Karin, kes esinevad eelkohvikus Edu Laks loenguga "Viini kohvikute võlu läbi sajandite".

Kohvikutepäeva pidulik avamine toimub laupäeval kell 11.30 Kärdla keskväljakul. Kella 12-st kuni südaööni on avatud 15 kohvikut. Esmakordselt kandub kohvikutepäeva meeleolu otse-eetris üle kogu Eesti: oma raadiostuudio avavad Vikerraadio ja Klassikaraadio.

Kohvikutepäeva ja Kärdla ratsupäevade ühine järelpidu lõpetab päeva 3. augusti õhtul 23.00.

Kohvikute nädalavahetusele panevad selleks korraks punkti järelkohvikud 4. augustil.