"Meie jaoks on vastuvõetamatu, et riik teeb saarte inimeste jaoks nii suuri ja elutähtsaid otsuseid ilma kohalike kogukondade arvamust küsimata. On täiesti vastutustundetu lõhkuda töötav struktuur ja alustada jälle otsast peale kogu teenuseahela sissetöötamist, mis on võtnud pikki aastaid, et saavutada tänane tase.

Selline riigi käitumine traumeerib kõiki inimesi, keda laevaühendus puudutab, eelkõige saarte elanike kogukonda ehk kahte Eesti maakonda.

Riigi poolt siiani välja öeldud seisukohad ja info uute laevade tehniliste andmete osas teevad suurt muret nii saarte elanikele, ettevõtjatele kui omavalitsustele.

Meilt on võetud igasugune kindlustunne, et parvlaevaühendus mandri ja saarte vahel on 2016.a. lõpust tagatud samaväärsetel tingimustel ja mahus kui tänane parvlaevaühendus.

Kui toetad senise kiire ning mugava parvlaevaühenduse jätkumist mandri ja Hiiumaa ning Saaremaa vahel ning selle arengut vastavalt kohalike kogukondade soovidele ja vajadustele, siis palun toeta seda oma allkirjaga!"

Petitsioonile on täna kl 16ks allkirja andnud 493 inimest. Allkirju saab lisada kuni tuleva aasta 31. jaanuari südaööni.