Üldise lapsesõbralikkuse määramiseks kasutati rahaliste kulutuste kogusummat, mis võtab kokku kõik lastega seonduvad investeeringud 0-19aastase lapse kohta ning lasteaedade järjekordade olemasolu. Kõige enam investeerisid lastesse 2008. aastal Ida-Virumaal asuv Illuka vald ja Harjumaal asuv Rae vald.

Vanematele kõige lastepäevahoiu sõbralikumad oli Kolga-Jaani vald. Kõige lastesõbralikum omavalitsus peretoetuste vallas oli Vormsi vald. Eestis oli üks omavalitsus - Piirisaare - kes ei teinud 2008. aastal üldse mingeid lastega seotud kulutusi.

Kohalike omavalitsuse lastele ja peredele minevatest vahenditest moodustavad keskmiselt kõige suurema osa hariduse, huvihariduse ning vaba ajaga seotud kulud (67%). Laste päevahoid moodustab 31% ja peretoetused 2% kõigist omavalitsuse kulutustest lastele ja lastega peredele. Suurenenud on koolikulude osatähtsus.

2008. aastal kasvas oluliselt omavalitsuste aktiivsus laste huvihariduse ja vaba aja sisustamise finantseerimisel. Täpsemalt tegid omavalitsused 2007. aastaga võrreldes ligi 3000 krooni võrra rohkem kulutusi laste huviharidusele ühe lapse kohta.