Kaju peab silmas seda, et Koigi vald on suutnud abirahadega väga ilusaks korrastad vana mõisakooli ning hiljuti valmis endisest mõisatallist ümber ehitatud lasteaed.

"Tahaks, et kõik teised ilusad mõisaajast pärit hooned ka korda saaksid," viitab ta huvitava arhitektuuriga meiereile, mõisa kõrval seisvale valitsejamajale ning endisaegsele rosaariumile mõisa aias. "Ja muidugi tahaks, et kool alles jääks!"

Kaju ei tee saladust ka sellest, keda ta valis – Koigi 30aastane vallavanem on tema väimees.

Vallavanem Kristjan Kõljalg on reformierakonna nimekirja kogunud tugeva seltskonna. 14 kandidaadi seas on Koigi vallas elavad keskkonnaministeeriumi nõunik Tõnu Traks, kooli direktor Arvo Kangas, Järvamaa veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leis jmt.

Kaheksa inimest on oma nimekirja meelitanud keskerakond, kes endast aga ilmselt tõsist võimupretendenti ei kujuta. Reformierakonnale pakuvad pigem konkurentsi kuueliikmeline SDE meeskond eesotsas Eesti 2012. aasta parima küla Prandi aktiivse külavanema Õnne Põllumetsaga ning valimisliit Tasakaal, kuhu kuulub mitmeid kohalikke tugevaid tegijaid.

Tänavune eripära on see, et igasse nimekirja on leitud ka noori, alla kolmekümneseid mehi ja naisi. Kas keegi neist ka volikokku pääseb, seda ei osanud pärastlõunal veel keegi ennustada.