Küsimusele, kuidas ajakirjanikust sai järsku krimikirjanik, vastas Pauts lihtsalt, et ta sündis selleks. Oma ajakirjaniku tausta pidas Eesti uus roimakirjanik oluliseks, sest see andis talle oskuse heietamisest hoiduda ja keskenduda olulisele. "Üle 4000 tähemärgi kirjutada on mulle ikka puhas piin, tunnistas Pauts naerdes ning tänas Õhtulehe peatoimetajat Väino Koorbergi tugeva kooli eest.

Tulevastele krimikirjanikele soovitas Pauts: "Kui saad, ära kirjuta, aga kui kui lugu juba peas filmilindina jookseb, siis kirjuta see ühe jutiga üles." Viimistlemiseks ja toimetamiseks on pärast aega küll.

Esitlusel mainis Pauts ka seda, et esimest raamatut kirjutama hakates ei teadnud ta täpselt, kuidas see lõppeb. "Nüüd ma kirjutan juba teist raamatut ja tean täpselt, kes see kaabakas on."

Uut Saaremaa põnevikku võib oodata juba selle aastanumbri sees.

Nagu esitlusel näha võis, siis Muhu roimakirjaniku ande austajaid jagub ja vähemalt Muhu saarel Liiva külas asuvas poes on "Politseiniku tütar" juba otsas. Ka Rahva Raamatu müüja, kes ise Saaremaalt pärit, hoiab autorile ja raamatule pöialt. "Ikkagi saare oma kirjanik," kommenteeris ta.

Katrin Pautsi raamatu "Politseiniku tütar" esitlus

Krimipõnevik viib lugejad salapärasesse Tuulegi külla Saaremaal, kuhu saabub töös ja eraelus pettunud ajakirjanik Eva hingerahu otsima. Evat ajendab soov välja selgitada, mis õieti juhtus aastaid tagasi tema perekonnaga. Miks lahkusid teineteise järel elust nii tema politseinikust isa kui ka koduperenaisest ema? Eva aimab, et kuidagi on see seotud külakeses elanud kolme tütarlapsega, kellest kaks jäid kadunuks ja üks leiti mõrvatuna. Kas keegi siiski teab, mis tüdrukutega tookord juhtus?

Eva veenab kodusaarele naasma ka Inglismaale kolinud venna Andrease, kellega koos asutakse lahendama ema hüvastijätukirja saladust ja püütakse välja selgitada, miks külarahvas nende kunagist kodu nii väga kardab. Tonte ei hakka aga päevavalgele tulema üksnes minevikust. Peagi hakkab Eva aimama, et miski pole tegelikult nii, nagu ta oli arvanud. Hoolikalt ehitatud fassaad mõraneb, inimesed Eva ümber paljastavad oma tõelise näo. Sünge vari libiseb taas üle Tuulegi ja mõnelgi külaelanikul tuleb vanade pattude eest kõrget hinda maksta.

Katrin Pautsi raamatu "Politseiniku tütar" esitlus