”Kõlleste valla juhtide mõtteks ja südamesooviks on olnud läbi nende 20 aasta, et Kõlleste vald oleks mitte ainult kaunis ja kütkestav — nagu silmale väljastpoolt näha on — vaid ka siin elavatele inimestele tõeliselt hea koht elamiseks ja laste kasvatamiseks,” kinnitas vallavanem Andrus Seeme pidupäevakõnes.

Jätkuvalt on vallajuhtide prioriteediks, et siin oleks võimalus saada head kooliharidust, võimalus teha südamelähedast tööd kodust kaugele rändamata, et vallas oleksid edukad ettevõtjad ja tublid tööinimesed.

”Et me ei oleks pealinnast kaugel asuv väike suletud kogukond, vaid et meil elaksid ettevõtlikud elurõõmsad inimesed, kelle töid ja tegemisi, tarkust ja oskusi hinnatakse mitte ainult Põlvamaal vaid Eestis, Euroopas ja kogu maailmaski. Just sedaviisi, nagu kaasaegne vaba maailm võimaldab,” loetles vallavanem.

Kõlleste vald on 20 aasta jooksul palju muutunud. Täna on siin oma, head haridust andev ja korras kool, oma lasteaed ja hooldekodu. Vallas tegutsevad tublid ettevõtjad, märkimisväärselt on panustatud asulate taristute kaasajastamisse: rajatud uued vee- ja kanalisatsioonitrassid, küttesüsteemid ning kergliiklustee.

Pidulikul vastuvõtul öeldi tänusõnad endistele volikogu esimeestele ja vallavanematele: Mait Kiristaja, Ülo Tammeorg; Sulev Punning, Roland Lepp; ning kauaaegsetele vallaametnikele: vallasekretär Eva Raup, valla esimene raamatupidaja Liia Tina, valla esimene ja siiani ametis olev sotsiaalnõunik Küllike Kaldoja ning valla esimene maanõunik Õie Russak.

Tänukirja võtsid vastu kauaaegne lasteaia juhataja Reet Lõhmus, Krootuse raamatukogu juhataja Vaike Puuselg, Karilatsi raamatukogu juhataja Tea Villemson ning aktiivne kaitseliitlane, noorkotkaste ja kodutütarde juhenda Tarmo Haljak.

Erilise tänu pälvisid vallas tegutsevad tublid ettevõtjad Vahur Käärik (endine volikogu liige, AS Cista), Arne Valdas (AAV Teenused OÜ), Imre Sokk (Kõlleste Kommimeistrid), Heilo Ojatamm (Tamme talu pagar), Voldemar Kamenik (Intsu talu).

Tervitusi tõid Kõlleste vallale Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Hele Oidermaa, Põlvamaa Partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle ning naabervalla Valgjärve vallavanem Kaido Kõiv.

Meeleolukas kontsert, mille sisustas Kaunimate Aastate Vennaskond, oli toredaks kingituseks kõigile tähtpäevale kogunenud Kõlleste valla elanikele ja sõpradele.

Tantsupõrand, mille soojendasid üles Kaisa Oja ja Martin Parmas, täitus õhtu edenedes jalakeerutusega kohaliku ansambli Weekend saatel.