Praeguseks on suuremad kommertspangad teatanud keskpangale, et lisaks esimesele poolaastale pakuvad nad klientidele ka teisel poolaastal võimalust laias kontorivõrgus vahetada kroone eurodeks.

"Eesti Pangal on kommertspankade paindlikkuse ja kliendisõbralikkuse üle hea meel, sest inimeste kätes on veel suur hulk krooni sularaha,“ ütles Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve.

Senises mahus ja tingimustel jätkavad aasta lõpuni oma kõikides sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites kroonide vahetust Swedbank, SEB Pank, Nordea Pank ja Citadele Pank. Väiksema kontorivõrguga jätkavad vahetamist Sampo Pank, Eesti Krediidipank ja Tallinna Äripank. Alates juuli algusest ei jätka kroonide vahetamist DnB Nord Pank, Marfin Pank ja Svenska Handelsbanken. Täpsema info saamiseks palume pöörduda konkreetse kommertspanga poole.

Eesti Pank tagab krooni sularaha vahetamise eurodeks alates 2012. aastast. Keskpank teeb seda ametliku kursiga, tähtajatult, ilma piiranguteta ja teenustasuta.

13. juuni seisuga on ringluses veel 65,8 miljoni euro väärtuses krooni sularaha.