“Avastasin, et perele tuleb igal õhtul süüa valmistada,” naerab ta. “Iga päev ei tahaks ju midagi igavat teha, tahaks katsetada põnevaid toite!”

See tähendas lisaks kartulile ja hakklihakastmele kaugete maade eksootiliste roogade proovimist. Kokaraamatud ja internetis levivad retseptid on katsetamiseks ju olemas.

Mure oli vaid sellega, et kõiki toiduaineid polnud siinsetest poodidest sugugi saada. Tartu ja Tallinna laiema valikuga kauplused kammisid nad eksootilise tooraine jahtimise käigus läbi, kuid ka sealt ei leidnud alati kõike.

Puuduv kraam tuli tuua reisidelt. Õnneks meeldib reisida nii Jutale kui ka Henrile. Lausa nii palju, et ühel hetkel hakkas kasvama mõte võtta ette ümbermaailmareis. 2009 alanud reis kestis pea aasta ja selle tegi läbi ka toona kolmeaastane Eva Maria ehk Mann.

Nii pikk reis nõudis põhjalikku plaani, alates eelarvest ja lõpetades külastatavate kohtadega. Palgast kõrvale pandud säästudest pidi jaguma terveks aastaks – lennu-, rongi- ja bussipiletiteks, söömiseks ning ööbimiseks.

Majutuskulude kokkuhoidmiseks otsustati kohapeal peredes elamise võimaluse ehk couchsurfing’u kasuks. Nimelt on osa inimesi valmis enda juures rändureid tasuta majutama, et vastutasuks saada aimu võõrastest kultuuridest ja kommetest ning ehk leida koguni uued sõbrad.