Viimasel ajal on paljud Eestis raskustesse jäänud andekad inimesed kodutolmu jalgadelt pühkinud ning siirdunud paremate töö- ja elutingimuste otsinguil välismaale.

Seni on riik talentide võõrsile minekut jälginud külma ükskõiksusega, kuid üha enam ja enam saab selgeks, et ilma tõeliselt andekate ning säravate inimesteta ei ole Eestil mingit lootust jõuda Euroopa viie rikkama riigi hulka.

“Me vajame inimesi, kes on julged ja algatusvõimelised, inimesi, kes ei karda võtta riske, inimesi, kelle jaoks raha pole eesmärk, vaid lihtsalt vahend, inimesi, kes ei loe iga senti, vaid elavad täiel rinnal,” selgitas “Naerile” justiitsminister Valdur Rindkere.
“On neid,” jätkas ta, “kes ainult virisevad ja vinguvad ega tee oma unistuste elluviimiseks mitte kui midagi.

Ometi on meie hulgas olnud ka neid, kes seavad endale lausa võimatuna näivad eesmärgid ega löö kartma raskuste ees, millega neil tuleb rinda pista.

Need inimesed tuleb Eestisse tagasi tuua, maksku see mis maksab.
Tuhanded, kui mitte miljonid sooviksid veeta unelmate puhkuse Kreetal, kanda Armani mütsi, sviitrit, kella, pluusi ning nahkjakki, Laureli toppi või pulloveri, Escada baretti, osta Raffaello-network.com'ist kingi ja aksessuaare, Glam-On-Webist kleite, bikiine, g-stringe, lühikesi pükse, rinnahoidjaid, sulekesega maske ja õlapaelteta naistepluuse, teha maailmatasemel tselluliidiravi ja euroopalikku mesoteraapiat ning palju muud.

Kuid vaid üksikud, väga erilised talendid suudavad oma unistused ellu viia.”

Rindkere sõnul riik edaspidi enam oma talentidel niisama lihtsalt kodumaalt lahkuda ei luba.

“Tavaliste talentide puhul on meil kavas juba lähitulevikus rakendada sundtoomist, kuid kõige suuremate talentide kodumaale tagasi meelitamiseks on meil veelgi paremad nipid,” selgitas minister.
“Kui muu enam ei aita, anname välja üle-euroopalise vahistamiskäsu ja talent on kodus nagu naksti,” kinnitas minister Valdur Rindkere.

SERGEI KRAANA
püstolreporter Londoni lähistelt


KIIKS

Emba!
Kumba?
Emba-kumba.

TIIT KOPPEL



VILDE VAADE
ANTON VILDE

fooliummütsiga, seemned söödud

Olgu rahu maa peal ja Ansipis, kes täiskuu ajal Riigikogus esinedes soovitas rahval kusagilt abi otsida. Targu jättis ta ütlemata, kui pikad on ravijärjekorrad! Ansipi rahustuseks olgu öeldud, et neid ridu kirjutades on mul fooliummüts peas, seemned põses ning mullivannis käidud.

Neid ridu kirjutades on Galojan veel staarpõgeniku staatuses. Kuidas järjekordne talent koju meelitada? Mina soovitan presidendilt abi küsida, sest tema ju tahtis, et Eesti talendid koju tuleksid. Küll tema juba teab.

Ja küll leiame Galojanile ka vähemalt ühe põhjuse, miks on hea Eestis elada. Kas või Harku vanglas.

Nagu salaallikatelt kuulsin, siis firmamärkidega harjunud Galojan soovib endale elektroonilist Gucci jalavõru. Seega: andke Galojanile Gucci jalavõru, küll siis talent koju tuleb! Kui seda ei saa, siis on ta nõus leppima ka Armani vanglariietuse või millegi samalaadsega Zaralt.

Viimaste andmete järgi tuuakse Galojan, käed kuldselt raudus, koju hiljemalt vabariigi aastapäevaks. Nimelt on tal üks kandmata tuttuus dekoltee, mida ta tahaks presidendi vastuvõtul Vanemuises kogu ilmarahvale näidata.

Enne veel läheb ümbertegemisele “Viimne reliikvia” – uues kuues filmis on Agnese rollis Galojan, kes põgeneb kui vaba laps. Gabrieli, Siimu jt osatäitjatele tehakse riigihange.

Kuna meie kandis päästekomandot varsti enam ei ole, siis moodustame vabatahtliku e-komando, kus tegutsevad e-päästjad. Päästeameti peakontor lubas juhised saata.

Tegime meie kandist Riigikokku valitud saadikutele ettepaneku – niikuinii neil oma palga eest Toompeal midagi teha ei ole. Milleks puhvetis või lossi staarsularahaautomaadi ees aega surnuks lüüa?
Tulgu parem meile graafiku alusel vabatahtlikuks pritsimeheks. Selle raames saaks teha ka kohtumisi valijatega (kas või põlengu ajal või pärast seda).

Pangad teatavad, et eelmise aastaga võrreldes on tohutult kasvanud tänuvõlglaste arv. Osa tänuvõlglasi on soovinud endale üksikisiku pankrotti, osalt on pangad kogu vara ära võtnud, osa tänuvõlglastega tegelevad kohtutäiturid.

Lõpetuseks ilmaennustus: enne suve soojaks ei lähe.


MUDA MIHKEL PAJATAB

Luuavarres on kõik veetorud kinni külmunud.

Ainukesed torud, mis korralikult vedelikku läbi lasevad, on Põhu Karla puskariaparaadi küljes. Karla hoolitseb nende eest korralikult ja on jätnud puskari tilkuma.

Poe juures rääkisid filosoofid, kuidas vahepeal oli nii kõva pakane, et plastpudelis õlu läks jäässe. Õllepudel tuli rauasaega seibideks saagida ja siis kesvamärjukest süüa nagu vorstiviile.

Nüüd on külm mõnevõrra taandunud ja õllejoomisega enam probleeme ei ole.

Leida on õnnest lõhkemas. Teatas mulle, et varsti saab teda igal päeval telerist näha. Oli kuulnud, et eakaid hakatakse teleri kaudu hooldama. Lubas sotsosakonnas oma nime ülesse anda.

Väikene kahtluseuss jäi teda siiski närima. Kas teda ikka nii viletsaks peetakse, et võib teleekraanile sattuda.

Kui kõik õnnestub, eks pannakse siis talle juhtmeterägastik külge ja hakkab meenutama iseliikuvat elektrialajaama.

Luuavarre jahimeestele saabus kiri jalgpalluritelt, kus paluti saata neile üks väravakütt. Mehed peavad aru, keda saata, sest täpseid laskureid pole neil eriti võtta.

On alanud ülemaailmne inimesejaht kenale tütarlapsele, kes praegu peaks Londonis Big Beni imetlema. Tabamise korral on lubatud neiu koheselt puuri pista.

Oli endale suure summa eest igasugu vidinaid ja hilpe ostnud. Mis selles siis kuritegelikku on, kui inimene oma välimuse eest hoolitseb?

Räägitakse, et oli ostudeks võõrast raha kulutanud. Kulutas, ja siis? Ega sellepärast pole raha maailmas veel otsa saanud.

Raha ei tohigi panka kopitama jätta, vaid ringlusesse lasta, ja nii tütarlaps ka tegi. Neiu on sõnaselgelt öelnud, et ei taha vangi minna. Milleks siis teda taga ajada?


VAATAKS TÕTT

ÜRO arenguprogrammi haldur MARK MALLOCH BROWN: “Kui Internet peaks taassündima riigina, oleks see Eesti.”

Forbes, 20. detsember 2004



TÕRRE PÕHJAST


ACTA EST FABULA. (Lad k “lugu on läbi”.)

VANA-ROOMA KÕNEKÄÄND



TÕSI TAGA

- Põllumajandus – põllumajade arendus.
ÜLAR MAAPALU

- Kui saad kinga, lähed paljajalu minema.
HEIKI MAIBERG


AMET EI RIKU

- Poksija jagas matsu.
- Sõnnikulaotaja pani toru hargile.
- Kannupoiss oli topsivend.
- Vedel vend oli ülevoolavas tujus.
- Kokk käis parlamendis lobi tegemas.

ANDRES ÜLVISTE



PAETISME

- Sünoptikud teevad meile külma.
- Osa ateiste käitub nii nagu jumal juhatab.
- Eraisik teenib leiba, mundrikandja vormileiba.

JÜRI PAET