Paljud neiud tahaksid tuttava noormehega tõsisemaid suhteid luua ning abielluda, aga kuidas aru saada, et noormees on sinust tõeliselt huvitatud? Vastuse sellele keerulisele küsimusele annab staarpsühholoog Valdur S. M. Rindkere.

"Kui tütarlapsed teevad abiellumisega seotud otsuseid tihtipeale kiirustades ja spontaanselt, siis noormeestele tuleb anda veidi aega järele mõtlemiseks," soovitab kuulus psühholoog.

"Teadusuuringud näitavad, et mehed vajavad tähtsate otsuste tegemiseks mõnevõrra rohkem aega kui naised. Jätke noormehele mulje, et tema on olukorra peremees. Olge sõbrad, käige koos väljas, tutvustage teineteisele oma huvialasid, puhake ja lõbutsege koos.

Kui peaksid sündima lapsed, ärge tehke noormehele sellega seoses mingeid etteheiteid ega pange talle ka mingeid kohustusi. Jätke talle aega tööl käimiseks ning raha teenimiseks, sõpradega suhtlemiseks, hobidega tegelemiseks.

Kindlasti tuleb kasuks, kui kaasate noormehe hiljem lastega seotud suuremate otsuste tegemisse, on ju iga meesterahvas õnnelik, kui ta saab oma järeltulijate haridustee ja karjäärivaliku puhul kaasa rääkida.

Kui teile peaksid sündima lapselapsed, ärge sundige oma lemmiknoormeest nendega pidevalt tegelema. Vähemalt mitte enne, kui teie väljavalitu pensionile jääb.

Kui esimesed kolmkümmend-nelikümmend kooseluaastat on möödunud suuremate tülideta, te suudate ikka veel ühe katuse all elada, ühise söögilaua ääres koos einestada ning samas voodis või vähemalt samas toas magada, siis on tõenäoline, et noormees on valmis end teiega tõsisemalt siduma. Sellisel juhul võite tasapisi ka pulmakelladele mõtlema hakata.

Meestega suhtlemisel on kõige tähtsam kannatlik meel," lõpetab kuulus psühholoog tänase õppetunni. "Meestele ei meeldi, kui neile survet avaldatakse, kannatlikkusega saavutate aga oma eesmärgi kindlasti."

SERGEI KRAANA

vabariigi teeneline parapsühholoog



  

KOKSTI

Minu teadmised moesõnadest

stress ja meik

mess ja streik

A. ITSKOK



VILDE VAADE

ANTON VILDE

8. märts - naiste-streigipäev!

Neil päevil ma nina välja ei pista. Istun arsti ettekirjutuse järgi kodus lambavillateki all, aknastki vaatan välja vaid äärmisel juhul. Põhjus on selles, et mul on streigifoobia.

Minu meelest on see karjuv ebaõiglus, et streik käib just siis, kui naistepäeva peetakse. Kas ka lillemüüjad streigivad, iseäranis naistepäeval?

Minu küljeluul tekkis streigieufooriast selline innustus, et karju appi. Asi sai alguse 7. märtsil, üleriigilise streigi esimesel päeval, kui tegin talle õhtuks maitsva seaprae ja lõin meeldiva õhkkonna (panin küünlad põlema, pesin ennast ja panin puhtad sokid jalga).

Ühesõnaga, tahtsin sellist romantikavärki teha - küll te aru saate, millest jutt.

Asi lõppes sellega, et küljeluu keeras mulle magamisasemel selja ja käratas: "Streik!" Kahjuks ei kesta tema toetusstreik mitte kolm päeva, vaid kolm kuud. Hea seegi, et ta kolme aasta peale pole tulnud.

Läksin üles naabrinaiste õdede Tihedate juurde, aga neilgi on streik. Nemad streigivad streigi pärast. Neile ei meeldi, et kõik muudkui streigivad, seepärast otsustasid, et nemad streigivad streikijate vastu, sest kolm päeva streiki on ikka üle mõistuse palju.

Nagu mulle haridusministeeriumist öeldi (allikas: Jaak, nimi muudetud), et kui praegu streigivad õpetajad, siis varsti streigivad õpilased.

Lapsed streigivad selle vastu, et märtsi kolmel päeval ei saanud nad koolist kvaliteetset haridust, kuna kohal ei olnud kedagi, kes oleks neid õpetanud.

Keskerakonna aukohus hakkab menetlema seda, miks kulutab Tallinna linnavalitsus ainult 259 000 eurot selleks, et küsida linlastelt, kas nad soovivad tasuta ühistransporti. Eriti huvitab aukohust see, kuidas on võimalik nii vähese raha eest nii raskele küsimusele küsitluse kaudu vastust saada.

Menetlusega üritatakse valmis saada 2015. aasta oktoobriks. Vahetult enne seda peaks olema lõppenud tihastele peki andmise juhtumi menetlus.

Käesolevaga teatan, et ühinesin viimasel hetkel teotusstreigiga. Teotan streiki solidaarsusest, mistõttu ma nüüd enam edasi ei kirjuta: teotan solidaarselt kirjatähtede ja trükikulu kokkuhoidmisega.


VAATAKS TÕTT

AIN-ELMAR KAASIK: "Kui tahad vanaks elada ja säilitada head tervist, tuleb omada kõrgeealisi eelkäijaid ja sündida naisena."

Eesti Päevaleht, 10. november 2006



TÕRRE PÕHJAST

Naine ei saa mehega võrdseks enne, kui võib kiilaspea ja õllekõhuga ringi käia ning ennast ikkagi seksikaks pidada.

TUNDMATU AUTOR



PLEKKRAAM

Saatke oma foto. Ravin teid bioenergiaga.

EKSTRASENSS-MAMMOLOOG, -GÜNEKOLOOG



KIIKS

Saagu tasakaal!

Kujundades Eesti ilma,

tegi jumal meile külma,

luues veel ka põhjamaise

külmavõitu eesti naise.

Mõtles jumal: "Nii ei lähe,

siin ma mööda panin vähe..."

Ja siis tasakaaluks looja

eesti mehe peast lõi sooja.

ANDRES ÜLVISTE



PAETISME

- Väga kergekäeliselt võib jääda raskejalgseks.

- Kui naine tuleb poest nagu kaamel, siis ta mees on eesel.

- Palehigis saavad töötada ainult saunanaised ja katlakütjad.

- Pikanäpumehel jäid käed lühikeseks.

JÜRI PAET



TÕSI TAGA

- Idamaa mehel on naiskond, meie maa naisel varumeeste pink.

- Voorus tuleb hindamisele trikoovoorus.

- Kui naine lõhub nõusid, on ta nõudlik.

- Äkilise abielumehe peas on püssirohusarved.

- Striptiisitar ei tohi oma naba imetlema jääda.

ANDRES ÜLVISTE



AUSÕNA!

Allikas: Delfi Naised, jaanuar 2012

PEALT KUULDUD

Väike poiss arutleb elu üle.

"Kui ühele meeldib tüdruk, aga tüdrukule tema ei meeldi, siis peab uue otsima. Ja tüdruk otsib ka uue. Sellise, kellel on lips küljes, sest nii on ilus."