„See on küll maapiirkonna patsientidele ilmselt valus löök, aga apteegiturul ellujäämiseks tuleb mõnel pool ka ebameeldivaid otsuseid langetada. Väikseid maa-apteeke pole mõttekas majanduslikult töös hoida, kui on võimalus avada apteeke linnades, kus käib kordades rohkem rahvast,“ lisas Tammepuu.

Raplamaal asuv Kullamaa apteek on viimase aasta jooksul avatud olnud vaid ühel päev nädalas, proviisor käib tööle Tallinnast.

Ka Tartu Gildi Apteegi haruapteegid, mis asuvad Tartumaal Luunja alevikus ning Luunja vallas Kavastu külas, on avatud olnud vaid ühel päeval nädalas, proviisor käib tööle Tartust.

Ülikooli Apteegi juht: oleme valmis avama kümmekond uut apteeki

"Kui apteegiturg saab vabaks ka de facto, on Ülikooli Apteek valmis avama üle Eesti kümmekond uut apteeki. Meie oleme valmis jätkama ja juurde investeerima. Enne, kui ravimikontsern Magnum hakkab apteeke kinni panema, võiks sellest meile teada anda - lepime ka väiksema rentaablusega ja võtame sobivusel apteegipidamise üle. Pool aastat on riigikohtu otsuse jõustumiseks piisavalt pikk aeg, et aru saada, mis jääb ja mis mitte," kommenteeris Terve Pere Apteegi OÜ otsust Ülikooli Apteegi tegevjuht Reet Teng.

"Turuliidril võiks olla niipalju väärikust ja suuremeelsust, et hoiduda hüsteeria tekitamisest. Apteegituru avamine ei too endaga kaasa mingisugust buumi. Ei ole nii, et kõik võivad varsti hakata apteeke avama ning asutada neid, kuhu ja kuidas juhtub. See pole tõsi. Apteegi avamiseks kehtivad omad nõuded," lisas Teng

Ülikooli Apteek on teinud omapoolsed ettepanekud seoses apteegituru avamisega Eestis, eesmärgiga tagada apteegiteenuse kättesaadavus maapiirkondades.