31.07.2017, 08:11
Kuressaare sadamaaita seab end sisse käsitöö-džinnivabrik
Juba tuleval, 2018. aastal stardib Kuressaare ühes vanimas hoones sadamaaidas käsitöö-džinni Lahhentagge destilleerimisvabrik.
FOTO:
Esimene partii saaremaiselt kanget märjukest on juba olemas ning esmakordselt saab sai proovida laupäeva õhtul sadamaaidas esietendunud Kuressaare linnateatri suvelavastuse puhvetis. Niinimetatud puhvetiruumi end hiljem destilleerimisvabrik sisse seabki.
Vabrikut veavad Tarmo Virki ja Maarit Pöör, kes pakkisid hiljuti pealinnas oma kohvrid ning kolisid päriselt Saaremaale Salme valda.
Džinnitootmise plaan tekkis läinud aasta alguses tootedisaini taustaga Maariti peas. Külavahel naabrinaisega jalutades näidanud too talle ühel mereäärsel krundil, et seal asus kunagi Bellingshauseni ehk Lahetaguse mõisa viinaköök.
Kuidas džinnivabriku omanikud viinaköögi sisseseadmist õppisid ja õige retseptini jõudsid, sellest loe pikemalt Saarte Häälest.