KOKSTI

Kes uimaseks veab

   end suitsust ja õllest,

see kinni veel peab

   nii lutist kui põllest.

A. ITSKOK

 

Euroopas algas uutmine

Euroopa on elevil, lehvivad rahvuslipud, toimuvad loominguliste liitude pleenumid, moodustatud on katkematu inimkett Ateenast läbi Madridi Lissaboni.

“Kreeklane olen ja kreeklaseks jään,” kõlab Demis Roussose kuulus laul üle kogu hellenite maa.

Rahareformi komitee ekspert Simonidas Kallapopolus teatas “Naerile”, et kui kõik läheb plaanipäraselt, täitub lõpuks miljonite kreeklaste unistus ning sügisest on Kreekal oma raha. Drahm koos täieliku isemajandamisega viib Kreeka rahvamajanduse uutesse kõrgustesse.

Oma rahale ja isemajandamisele plaanivad üle minna ka Portugal ja Hispaania, kellel on soov oma rahandus üleliidulisest maksevahendist lõppude lõpuks lahti siduda. Öölaulupidusid korraldatakse Lissabonis ja Madridis ööpäevaringselt, linnaväljakutel kõlavad isamaalised laulud.

Unistus oma rahast pole aga ainus, mis Euroopa Liidu töötajaid erutab. Alanud on laiaulatuslik uutmine, mille käigus on paljud riigid otsustanud kaotada oma ajaloost kõik valged laigud. Avalikustamise esirinnas on Rootsi, kus salastatud foto- ja videoarhiivide avamist nõuab kuningas isiklikult.

Mitmed maad eesotsas Taaniga on aga seisukohal, et oma rahale lisaks peaks iseseisval riigil olema ka riigipiir.

“Mõte pole uus,” selgitas “Naerile” Folketingi opositsiooniliider Jens Jörgen Rasmussen. “Muistsel õnneajal oli meil oma riigipiir ja isegi oma keel,” sõnas ta.

Rasmussen kinnitas, et türgi keele kõrval peaks lubatud olema ka taani keele kasutamine. “Usun, et peagi saab Taani rahvustoitu döner kebabit osta ka taani keeles,” oli ta lootusrikas.

Majandusminister Cumhur Halil Yakuphanoğullarından on aga seisukohal, et taani keele avalik kasutamine halvendab ettevõtluskeskkonda ning peletab eemale potentsiaalsed investorid.

Uutmine jätkub.

SERGEI KRAANA

“Naerile” otse Ankarast

VILDE VAADE

Noorte laulu- ja tantsupidu läks korda. Puudus ainult Laine Randjärv (abielunaisenimega Jänes) ja tema kestvad kriiskamis-ovatsioonid. Küllap seepärast ei lastudki enam pulti kultuuriministrit (Lang), sest mine tea, millega hakkab saab.

Suursugust kõnet pidama lasti pronksmehe teisaldamises, samba püstitamises ja Vene koolidega jagelemises karastanud Aaviksoo.

Nüüd jään huviga ootama Õllesummerilt tulevate napsuste elu õite rongkäiku Vabaduse väljakult Lauluväljakule.

Käisin Riigikogu majanduskomisjoni liikmetega mere ääres piknikul. Kattevarjuks oli tegu valijatega kohtumisega, et kuluhüvitised saaksid pärast tasutud.

Pidu oli võrratu, hommikul leidsin rannast kohvri ja kohvrist omakorda huvitava info: sain teada, millised olulised punktid jäid uuest liiklusseaduse lõppvariandist välja.

Nimelt taheti, et linnas oleks jalakäijate pikivahe 2 ja maal 4 sekundit. Linnas oleks lubatud maksimaalne kiirus pidanud  olema 90 km/h ning pikkadel sirgedel lõikudel suveajal ka 100 km/h (Tallinnas Laagna teel koguni 130 km/h).

Nii oleksid inimesed kiiremini koju saanud, ilma et tekiks ummikuid. Seevastu maanteedel oleks olnud suurim lubatud kiirus 50 km/h, et säästa linnade vahelistel teedel inimelusid.

Üks väljajäänud punkt ütles sedagi, et metsapeatust tehes ja autost väljudes peab metsapeatuse esile kutsunud mehel olema seljas kollaste triipudega ning naisel roheliste triipudega ohutus-helkurvest.

Päev varem lõpetati hindade näitamine kroonides, järgmisest päevast tõsteti taarahinda. Kas see on juhus või mitte?

Seda ma ei tea, aga seda tean küll, et nüüd olen megarikas. Ühesõnaga, kogusin enne taarat (taara vana hinnaga) ja 1. juulil viisin tühjad pudelid ära (taara uue ja parema hinnaga).

Sain niimoodi palju raha ehk teenisin vahelt ja otsustasin seepeale soojamaareisile minna. Võtsin seks puhuks pealinnakäigu ette, läksin Narva maanteele ja astusin Estouri reisifirma uksest sisse ja ostsisingi endale ilusa, mitte kalli ega odava, vaid taskukohase soojamaareisi. Järgmisel nädalal on minek.

Eile oli ainult 26 kraadi! Vuih, juba hakkab külmemaks minema! Kas tõesti sügis käes!?

ANTON VILDE
higi- ja tasakaaluliikur

 

MUDA MIHKEL PAJATAB

Ilmad on juba hulk aega püsinud päikesepaistelised, kuid Leida viis alles eelmisel nädalavahetusel oma paljastatud keha esimest korda õue. Päev läbi lebas murul.

Õhtuks oli nii punane, et võis kohe maasika pähe nunnukonkursile saata ja võit oleks olnud käes. Nii suurt maasikat pole ükski elav hing veel maailmas näinud.

Ööseks õlitasin oma küljeluu sisse. Vastasel juhul oleks ka minu uni olnud rikutud — seda valukisa oleks kuulnud isegi kurt. Kolm ämbritäit õli raiskasin ära. Nüüd on punetus veidi taganenud ja Leida koorib nahka meetrite viisi.

Poe juures arutasid filosoofid maailma asju. Kui Kreeka pankrotti läheb, siis pidid Luuavarre ärimehed selle õnnetu riigi ära ostma, Akropoli kivi haaval lahti võtma ja Luuavarres uuesti üle ehitama.

Mis ühele riigile õnnetuseks, see Luuvarrele õnneks, sest siis hakkavad turistid üle ilma meile sõitma seda ajaloolist ehitist uudistama. Raha hakkab voolama nii, et isegi õlle hind langeb.

Jah, eks imesid sünni. Hiljuti oli üks hunt saanud raadiosaatja kaela. Arvan, et pole kaugel aeg, kui susidele ka telekas kaela riputatakse. Siis saavad nad vaadata “Komissar Rexi” jagusid.

Maailm on imeline.

 Muda Mihkel

 

VAATAKS TÕTT

OLEV REMSU: “Piiritu reklaami süül on tohutu hulk eestlasi muudetud Pavlovi koerteks, kel juba enne lambi põlema süttimist silmad põlevad ihast õlle järele.”

Eesti Päevaleht, 14. juuni 2007

 

TÕRRE PÕHJAST

Ma töötan kella õlleni.

STEVEN KING

AMET EI RIKU

- Politsei ajas kuulsust taga.

- Pugeja roomas tuhatnelja.

- Rahahädas elundidoonor pani kõrvad huugama.

- Röntgenoloog vaatas läbi sõrmede.

- Sohinaisel olid võltsrinnad.

- Bordelli uksekell tegi till-till!

- Saunamees otsib lavapartnerit.

- Uusrikkal on bioloogiline kuldkell.

ANDRES ÜLVISTE

 

AUSÕNA!

Õllesummeri korraldaja Marje Hansar: “Lapsed on meie elu õied, aga nad võiksid õitseda kuskil mujal kui lauluväljakul praegult. Meil on muudki teha.”

Allikas: ETV saade “Peoleo”, 28. juuni 2011

 

ANEKDOOT

Üks naine ütleb sünnitusmajas teisele: “Minu laps sündis 23. märtsil.”

“Oi, mis kokkusattumus! Minul niisamuti!”

Mõlemad pöörduvad kolmanda palatikaaslase poole ja küsivad: “Kas ka teie laps on sündinud 23. märtsil?”

“Ei,” vastab kolmas naine. “Mina sellel jaanitulel ei käinud.”