Möödunud nädalal pidasid Saaremaa jahimehed Roomassaare kandis metssigadele jahti ning üks kuul tabas tänavavalgustuse posti.

Metssigade asemel on huntide uueks kõhutäiteks saanud metskitsed, kelle sabas liikudes on võsavillemid jõudnud maastikele, kus nad üha enam inimestele silma jäävad.

Hilissügisel kolas hunt keskpäeval Väätsa ja Türi vahel ning liikus autoga kaasa, võttes asja nii rahulikult, et juht sai temast pildigi teha.
Lõppenud hundijahi hooajal kütiti Eestis 114 hunti.
Jahimeeste hinnangul võiks koostöö arvukuse hindamiseks olla parem ning lubasid võiks saada lihtsamalt ümber jagada.

Margus Puust
president
ütleb, et kuni Eesti metsades elavad päris ulukid, tuleb meie jahimeestel päriselt valdkonnaga tegelda, ning seda ka ajal, mil ühiskond eelistab pehmeid väärtusi.

Kaelarihmaga põder leiti rabaservast huntide poolt sööduna.
Tartu ülikooli uurijateni jõudis esmaspäeval, 20. novembril põdra jälgimisseadmelt teade, et projektis osalenud loom on surnud. Selgus, et rohkem kui nädala eest oli kohalik
Nustiku nimelist põdrapulli tulistanud.

Pärnumaa metsades elav albiinopõder koos vasikaga.
Pärnumaal Tootsi jahipiirkonnas on jahimehed tuvastanud haruldase albiinopõdra. Viimati nähti looma nädalapäevad tagasi.

Inimene saab nii, et on rahulik ja teab, mida teeb, aga taksikoer saab nii ka, et on pöörane ja teab, mida teeb.
Kaheksandat korda sai kokku Eesti jahinaiste seltskond, kes müttasid looduses, küttisid põtru ja kroonisid enda sekka austusväärse jahikuninganna.

Kilingi-Nõmme metsade uhkeimate sarvedega pulli püüdis tema eluajal fotole soolaku rajakaamera.
Kilingi-Nõmmel kaotas küti kuuli läbi elu kuueharuliste sarvede ja jälgimisseadmega varustatud põdrapull. Jahimees sai uhke trofee, aga ulukiuurijate kaheaastane töö on mokas.

paruksarvedega
avastati 2014. aasta septembris rajakaamera fotodelt ning nüüd see loom Emmaste jahiseltsi maadel ka kütiti, teatab Eesti Jahimeeste Selts.

Traditsiooniliselt seostatakse jahipidamisega tulirelva, kuid minnes püssirohuajastu eelsesse aega, peaks traditsiooniliseks küttimismeetodiks pidama pigem vibujahti. Maaleht käis vibuküttidega koprajahil, et uurida selle harrastuse saladusi.
Loe edasi ...

Koprad.
Igatahes Võrumaal tunnevad koprad ennast aasta-aastalt üha julgemalt, vaevalt leiab sealkandis tiigikest, järve või kraaviperve, kus nende tegevuse jälgi pole märgata.

Facebookis ja Instragramis levivad fotod, kus välismaised jahituristid eksponeerivad mõne päeva eest Eestis tapetud läbirändel olevaid linde.

Haned hävitavad aastas tuhandeid hektareid viljapõlde, ja nende küttimisest oleks põllumeestele palju abi.
Linnukaitsjad on kaks nädalat teinud kõva lärmi hanede küttimise üle. Põllumehed on aga jahimeestele tänulikud, sest rändel olevad haned söövad ära kõik rohelise, mille kätte saavad.