“Meil on hea meel, et õnnestus jõuda ühisele kokkuleppele. On suurepärane, kui tsirkus on valmis tegema muudatusi ja minema üle programmile, mis põhineb inimeste annetel, mitte loomade ärakasutamisel. Sellest tulenevalt ei näe me ka põhjust selle tsirkuse ees meeleavaldust korraldada,” teatas Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürson.

Tsirkusedirektor Viktor Nikulin teatas, et ta ei soovi minna vastuollu ühiskonnas valitsevate hoiakutega. Seetõttu loobub ta metsloomade kasutamisest ning tulevikus ka kõikide teiste loomade kasutamisest. Viktor Nikulini tsirkusel on kavas töötada välja uus kontseptsioon, mis põhineb uudsetel ja põnevatel kunstilistel vormidel. Tegemist saab olema kaasaegse tsirkusega, mis vastab tänapäeva publiku ootustele.

Tartu ja Pärnu on tänavu juba lubanud, et nemad enam loomatsirkuseid linna ei lase. Hiljuti tegi sama otsuse ka Tallinn. Riigi tasandil on ettevalmistamisel seadus, mis keelustaks metsloomade kasutamise tsirkustes täielikult. “Need kõik on kahtlemata sammud loomasõbralikuma ühiskonna suunas. Kutsume inimesi üles hoolivusele ja paneme südamele, et nad külastaksid meelelahutusüritusi, kus loomi ei kasutata,” kommenteeris Jürson.