Arutlusele tuleb kohalike omavalitsuste ühiskriisikomisjonide moodustamine Lääne-Eestis ja eelkõige saartel. Mandri maakondades on tänaseks pigem lähenemine, et iga omavalitsus moodustab oma kriisikomisjoni. Saartel käib arutelu, kas vallad moodustavad ühise komisjoni või iga vald oma. Hädaolukorra seadus kohustab omavalitsustel moodustama kriisikomisjonid, aga annab võimaluse omavalitsuste soovi korral moodustada ühised kriisikomisjonid mitmepeale.

Saared peavad eraldatuse tõttu näiteks lumetormi korral oma maakonnasiseste ressurssidega hakkama saama ning valdadel tuleb üksteist toetada. Mandril ei pruugi tekkida sellist vajadust kohalike omavalitsuste koostööks, sest hädaolukorra lahendamisel kasutatakse ametkondade ühiseid ressursse.

Lääne-Eesti regionaalse kriisikomisjoni tegevuspiirkond on Saare, Hiiu, Pärnu, Lääne, Rapla ja Järva maakond. Kriisikomisjoni kuulub 20 liiget: kuus maavanemat, Pärnu linna kui regiooni suurima omavalitsuse linnapea, erinevate sisejulgeoleku asutuste ja elutähtsa teenusega seotud riigiasutuste juhid.