2013. aastal tunnustas Eesti külaliikumine Kodukant Inda Mölderi ja Ants Maripuu perekonda tiitliga “Kogukonna pärl”. Konkursile esitati üle Eesti ligi 100 kandidaati, kelle seast tunnustatakse igas maakonnas ühte perekonda.

Inda Mölderi ja Ants Maripuu perekond pälvis tunnustuse külaelu pikaaegse eestvedamise ja kogukonna aktiivse kaasamise eest. Inda ja Antsu tegevus Rõude küla ja seltsielu arendamisel on mõjunud kohalikku kogukonda aktiveerivalt ja tänu sellele tunnevad inimesed end ühes endise kolhoosikeskuse külas ühtse kogukonnana, leidsid hindajad.

Kui Rõude külast hakkas kaduma lasteaed-algkool ja suure maja saatus jäi külarahva mõelda, moodustati senisest külaseltsingust Rõude külaselts ja võeti oma hoole alla lasteaia-koolihoone, millest sai Rõude külamaja. Külaseltsi tegevus arenes samm-sammult: aastatel 2006-2008 rajati külaplats ja sellele tantsulava, välikäimla, külakiik ning palliplats. Rõude külamaja remonti alustati ja tegevused käivitati ruumhaaval: kangrupesa (11 kangastelge), muuseum, postkontor, raamatukogu, puutöötuba, noortekeskus, saun jm töötoad. 2009. aastal vahetati külamaja katus ja 2012. aastal paigaldati hoonele maaküte.

“Ants oli minu jaoks see mees, kes tõi ja viis sõnumeid Rõude poole ja olgem ausad, ilma Antsuta teataks Martnat poole vähem,” meenutas Ants Maripuud vallavanem.

Ants Maripuu oli ka innukas fotograaf. “Meil on praegugi vallamajas üleval Antsu fotonäitus. See jääb teda tükiks ajaks meenutama,” ütles Tiiu Aavik.