Muuseumi esimesele korrusel on uus ekspositsioon. Üles on pandud neli ekraani, kus saab näha tervet hulka Laikmaad puudutavat pildimaterjali nii fotodes kui ka taiestes.

Kui varasematel aastatel vaheldusid näitused Laikmaa maja esimesel korrusel, siis nüüd on nende eksponeerimispaik kolitud teisele korrusele, selgitas SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid haldusjuht Märt Maiste Lääne Elule.

Seoses Ants Laikmaa 150. sünniaastapäevaga esitas annab Eesti Post välja margi, mis jõuab 5. mail mügile koos ka esimese päeva ümbrikuga. Kasutusel on esimese päeva tempel. Margi on kujundanud kunstnik Lembit Lõhmus.

Ants Laikmaad (5. mai 1866 – 19. november 1942) peetakse üheks Eesti 20. sajandi alguse olulisemaks kunstnikuks - portretistiks ja maastikumaalijaks, kelle lemmiktehnikaks kujunes pastell.Tema juhitud ateljeekool oli Eesti esimene kunstiõppeasutus.

Oma kodu rajas kunstnik 1917. aastal ostetud Tammiku talu maadele Kadarpiku külla. 1932. aastal sulges ta Tallinnas ateljeekooli ja kolis Läänemaale. Selleks ajaks oli valminud Eestis ainulaadne rahvusromantilises stiilis kunstniku maja, kuhu 1955. aastal loodi tänaseni toimiv muuseum.

Ants Laikmaa viimne puhkepaik asub tema enda rajatud 7 hektari suuruses pargis. 1956. aastal tähistati see skulptor Juhan Raudsepa valmistatud hauasambaga.

Nime eestistamiseni 1935. aastal kandis Laikmaa nime Hans Laipman.