Kuigi raamatu tegelased on lambad, on legendid ja isikud ehtsad ning räägivad Pandivere kandi koduloost. Michelson selgitas, et mõte kasutada tegelastena lambaid tuli tal seetõttu, et ta pidas ka ise kaheksa aastat lambaid.

Raamat on mõeldud lasteaia ja nooremate kooliklasside lastele, et nad õpiksid tundma oma kodukandi ajalugu,“ sõnas Michelson. „Mina joonistasin pilte ja koos muuseumiga tegime sissejuhatuse ning sisukorra.“

Annika Michelson rääkis, et lastele pole mingeid materjale pärandkultuuri kohta ning et millestki peaks selle õpetamist ju alustama. Nii ta värviraamatu joonistaski.

Iga pildi juurde käib oma legend. „Raamatus on palju pilte - näiteks Ebavere mäest, hiitest, haldjatest, valgetest daamidest, aga ka lihtsalt kohanimede kohta, nagu Padaküla või Vorstiküla või Vatimägi,“ ütles autor.

Samuti leiab värviraamatust pildi Marju Metsmani vanaema rehetoast, mis näeb täpselt niisugune välja nagu päriselus.

"Ma polnud pliiatsit 30 aastat käes hoidnud, aga ühel hetkel tuli isu joonistada. Enamik raamatus olevaid pilte on sündinud 2015.aastal," rääkis Michelson. „Kuna pildid on üsna universaalsed, võib see raamat sobida peaaegu iga Eesti küla jaoks.“
Lasteraamat "Pandivere lood"