Rakke vallast tuli ettepanek soetada niiduk, et hooldada matkaradu, parke, teeääri. Ruhnu rahvas soovib aga päästa ajaloolise merepäästejaama paadikuuri, mille katus vajab hädasti parandamist.

Orissaare valla muusikutel tekkis mõte osta kontrabass, sest seda orkestris asendamatut pilli pole tervel Ida-Saaremaal. Kontrabass jääks kultuurimaja või muusikakooli haldusesse ning seda saaksid kasutada kõik piirkonna rahva- ja klassikalise muusika kollektiivid.

Konkurss veel kestab, osalema kutsutakse nii üksikisikuid kui kogukondi, küla- ja noorteseltse, sõpruskondi. Täidetud ankeeti oodatakse hiljemalt 5. maiks. Ankeedi leiab aadressilt www.maaleht.ee/eestikorda.

Kahe nädala jooksul pärast kampaania lõppemist valib Maalehe ja Nordea Panga esindajatest koosnev žürii 5−7 finalisti, keda ka külastatakse.

Ideekonkursil välja pandud 5000 eurot on mõeldud selleks, et katta neid kulutusi, mida idee elluviimine eeldab. Samas võib Maalehe ja Nordea Panga kingitud raha olla suurema projekti kaasfinantseeringuks.

Tekkinud on ka küsimusi. Nii soovitakse teada, kas kogu projekt tuleb omal jõul teoks teha või tohib kasutada ka ettevõtteid, kes suuremad ja keerulisemad ehitustööd teevad.

Vastus on, et ettevõtete kaasamist kindlasti ei piirata, olgu siis sponsorluse korras või tasulise teenusena. Põhiline on aga kogukonna või sõpruskonna algatus ning see, et hakkajad inimesed ise ka käed külge paneks.

Aga veel enne on rahval võimalus kaasa lüüa traditsioonilisel “Teeme ära!” talgupäeval.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fond, kutsub üles kõiki eestimaalasi valima aadressil www.teemeara.ee endale sobivad talgud ja end 4. maiks osalejana kirja panema. Valida on juba 627 talgu seast.