Rääkides praegusest põllumeeste olukorrast, laenukoormatest ning nutustest piima- ja viljahindadest võttis Aavo Mölder appi vanameister Eino Baskini anekdoodi: mees tuleb palgapäeval koju ja annab naisele 5 krooni. Kus ülejäänud raha on, küsib naine. Mees vastab, et see ongi see, mis jäi üle.

Lootus helgemasse tulevikku pole siiski kadunud ning ka paljud noored on oma tulevikuerialaks valinud justnimelt põllu- ja maaeluga seotud ametid.

Peo esimeses pooles jagati autasusid EPKK pääsukese- ja ristikumärgi saanutele, parimatele õpetajatele ja õppuritele, teise poole sisustasid Mait Maltis lauludega ning Kernu tantsumemmed ning -neiud. Memmed tuletasid pidulistele meelde rahvuslikke tantsusamme rahvuslikes triiburiidest seelikutes, neiud-naised kepsutasid teksastes ja kaubolikaabudes lombitaguste krapsakamate viiside saatel.

Mait Maltise ja Ester Tuiksoo viibimine ühes ruumis pani pidulised lootusrikkalt ootama, millal saabub Maidu soolode sekka ka duett Estriga, ent lootuseks see sellel õhtul jäigi. Eks tal oli tantsupõrandal rohkem tegemist — kunagiste meessoost ametivendade nimekiri on ju pikk.

Süüa sellel peol puudu ei tulnud ja õhtu lõppes tohutu pika tordiga, mis kahe mehe jõul lauale toodi..