Laupäeval peetakse Saaremaal üle-eestilist talupäeva


Talupäev Jänedal 2015
Talupäev Jänedal 2015. aastal.Foto: Heiki Raudla

25. augustil toimub Saaremaal Suure Tõllu puhkekülas 27. üle-eestiline talupäev, millest on oodatud osa võtma kõik põllumajandushuvilised.

Toimub talutoidulaat, kus pakutakse ainult kvaliteetset ja ehedat talutoitu ning hoolega tehtud käsitööd, Eesti esimene Põllumajanduse minimess, kust leiab laias valikus vajalikku põllumajandustehnikat heade pakkumistega. Läbi talupäeva on igal pooltunnil arutelu taluelu teemadel arvamustelgis, mida juhib Emil Rutiku. Avatud on lasteala, kuhu oma pisipere meisterdama ja mängima jätta. Põnevad töötoad: toiduainete suitsutamine, seenetarkus, pirukategu, koduveinide maitsmine ja veinimeistrite nipid.

Talupäeval kuulutatakse välja parim talu ja parim talutoit 2018 võitjad. Külastajatele esineb noor Superstaar Uudo Sepp bändiga. Õhtu lõpetab suvine simman, kus peo tõmbab käima Jolly Band.

Täpsem päevakava

11.00 Avatud suur talutoidulaat ja Eesti esimene põllumajanduse minimess
15.15 Põlllumajandustehnika demo

Pealava

12.30 Talupäeva pidulik algus, külaliste tervituskõned
14.30 Kuulutatakse välja parim talu ja parim talutoit 2018 võitjad
17.00 Esineb Uudo Sepp Band

Arvamustelk

Arutelu juhib Emil Rutiku.
11.00 Kuidas luua eurorahadega inimväärsed töö- ja elamistingimused väljaspool pealinna? Kaul Nurm
11.45 Märgid pakendil kas abiks või hädaks? Kaupo Kutsar
13.00 Talulood Parim Talutoit ja Parim Talu 2017 võitjad astuvad üles oma talulooga ja vastavad küsimustele: Parim talu – Andre Farm, Parim tervisetoode – Sativa, Parim lihatoode – Rebaseonu
15.00 Ehtne Talutoit katuskaubamärk, kuidas märki kasutada turunduseduks. Sirkka Pintmann
15.45 Slowfood Kas meil on veel ühte toiduvõrgustikku vaja? Straupe (Läti) Slow Food jagab oma kogemusi. Brigita Purina
16.15 WWOOF Eesti – Kuidas kaasata vabatahtlikke mahetallu tööle? Kuidas minna appi, elama ja õppima mahetaludesse üle maailma? Priit Pikk

Töötoad väliköögis

Seotud lood:

11.00 Seenetarkus, 2€ - Raud Raudsepp, Martha Hubbard
12.00 Kalasuitsutamise töötuba, 2€ – Kristjan Kaasik
13.00 Pirukavalmistamise töötuba, 2€ – Mai Suurpere
15.00 Talupart on trendilind. Milliseid tingimusi vajavad pardid ja kuidas pardiliha küpsetada, tasuta – Õile Aavik, Anne-Ly Algo (Muhe ja Mahe Panga Talu)
16.00 Veinimaitsmise töötuba, 5€ - Julia Maria Linna ja Dzons Brauns

Lisaks on veel toredaid tegevusi väikestele ja suurtele. Üritus on tasuta.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare