• 23. V 1961 sündis Norrie May-Welby (ka norrie mAy-Welby), esimene inimene, kellest on ametlikult saanud määratlemata soost isik.

Šotimaal poisina sündinud May-Welby kolis 7aastaselt Austraaliasse, kus ta 1989 laskis ennast naiseks opereerida, kuid hiljem tundis, et ka naine olla pole suurem asi.

Jaanuaris 2010 kinnitasid arstid, et May-Welby pole mees- ega nais-, vaid kesksoost, sest tema psühholoogiline minapilt on kesksoost, tema hormoonid pole samad mis mehel ega naisel ning tal pole suguelundeid.

Veebruaris 2010 lubas Uus-Lõuna-Walesi osariigi sünni-, surma- ja abieluregister talle anda uue isikutunnistuse, kus soolahtris on märge "määratlemata", ent märtsis võttis üleilmsest kõmust häiritud valitsus lubaduse tagasi. Käeväänamine May-Welby soo(tuse) ümber kestab.

  • 24. V 2011 mängis USA Florida osariigi Tampa linnas suurim keelpilliansambel.

858 õpilast ja õpetajat vanuses 6 kuni 60 esitasid Johann Pachelbeli ülipopulaarse "Kaanoni D-duuris" - tollesama loo, mille plagieerimises süüdistati ansamblit Põhja-Tallinn, kui nad Eesti Laulul esitasid oma hiti "Meil on aega veel".

Kaanonit on YouTube'is www.youtube.com/watch?v=8Af372EQLck kuulatud ligi 18 miljonit korda.

  • 25. V 1938 sündis USA keraamikakunstnik Maria Alquilar.

2004 tellis California osariigi Livermore'i linn Alquilarilt keraamilise maalingu uue avaliku raamatukogu ette.

Kui 40 000 dollarit maksnud kunstiteos pidulikult kattest vabastati, selgus, et 175 kuulsast nimest on 11 kirjas vigaselt, sh Michaelangelo, Shakespere, Gaugan, Van Gough, Eistein.

Pika vaidlemise peale tegi kunstnik oma teose ümber, ent linnal tuli talle maksta veel 6000 dollarit pluss sõidukulud.

  • 26. V 2010 sõitis britt Don Wales Walesis Pendine Sandsis murutraktoriga 141,35 km/h.

Enne rekordi püstitamist tuli Walesil tõendada, et ta ikka murutraktoriga sõidab - niita puhtaks muruplats.

  • 27. V 1833 peeti krahv Alexander Benckendorffi Keila-Joa mõisa soolaleivapidu, millest võttis osa ka keiser Nikolai I.

Legend pajatab, et samal õhtul esitas keisri tiibadjutant, Tallinnas sündinud muusik Aleksei Lvov keisrile viiulil oma meloodia, millest sai Venemaa hümn.

Sõnad kirjutas Vassili Žukovski. Nikolai I kuulutas "Bože, Tsarja hrani!" ("Jumal, Keisrit kaitse Sa!") oma ukaasiga Venemaa ametlikuks hümniks 31. XII 1833.

  • 28. V 2010 sõitis Jaapani elektriauto ühe laadimisega 1003,18 km.

Auto Daihatsu Mira EV oli varustatud 8320 Sanyo akuga, mida kasutatakse sülearvutites. Akud maksid kokku 55 000 dollarit. Rekord püstitati võidusõiduringrajal ühtlase keskmise kiirusega 40 km/h.

  • 29. V 1919 toimus täielik päikesevarjutus.

Päikesevarjutust pildistasid kaks Briti ekspeditsiooni, üks Aafrikas, teine Brasiilias. Fotod tõendasid, et Päikese juures kaldub tähtedelt tulev valgus kõrvale täpselt nii palju, kui seda ennustas Albert Einsteini üldrelatiivsusteooria. Seega kõverdub aegruum massiivsete kehade ümbruses tõepoolest. Einstein sai hoobilt kuulsaks.