Leivavalik oli väga mitmekesine, näiteks sai maitsta lihaleiba röstsibula ja küüslauguga (tootjaks Tartu Kutsehariduskeskus), Muhu seemnetega leiba (Muhu Pagar), rosina-jõhvika leiba (Maheleib) või kanepiseemneleiba meega (Kalamaja Pagarikoda).

Hindamine toimus pimetesti põhimõttel, oma lemmiku poolt said hääletada kõik Eesti leiva päeval osalenud. Kokku andis hääle 557 inimest.

Publiku vaieldamatuks lemmikuks kujunes Cafe Lyon’i „Jõululeib“. Teise häältetulemuse sai Haldjaleib OÜ poolt küpsetatud „Peenleib sibulaga“, kolmandale kohale tuli Ülle Koduleiva „Martsipaniga puuviljaleib“.

Eesti leiva päev on Eesti Vabaõhumuuseumi traditsiooniline üritus, mille raames sai näha ning kätt proovida leivaga seotud vanades talutöödes, sh rehepeksus ja käsikivil jahvatamises. Erilise tähelepanu all olid tähtpäevatoidud 19. sajandi katsikupudrust kaasaegse pulmatordini.

Samuti tutvustati põhjaranniku, Setumaa ja Peipsiveere omapärast ning siiani ehedat toidukultuuri.

Ürituse raames toimus leivalaat, suur sügislaat ja mahetoodete laat, lisaks kuuluti välja Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutuse poolt läbiviidavate konkursside „Parim mahetootja 2015“ ja „Parim mahetoode 2015“ võitjad. Sel aastal sai parimaks mahetootjaks Kopra Karjamõis OÜ Valgamaalt, mis tegeleb nii mahelooma- kui taimekasvatusega ning aktiivselt ka toodangu turustamisega. Parim mahetoode 2015 on MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud mahe rohumaaveise ribi „Agnes“.

Eesti leiva päeva toetajad ja koostööpartnerid on Eesti Maaeluministeerium, Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Rahvakultuuri Keskus, Eesti Pagarite Selts, Violia Kondiitrid ja Veski Mati.