Kogu retk on põhimõtteliselt jalgsimatk, autode peale ta end ei hääleta ja kui mõni ka kinni peab, siis sisse ei istu. Kui veekogu peaks takistama, siis muidugi üle ei uju.

Ööbimiseks kasutab Märk couchsurfingu teenust, milles inimesed on oma kodud ränduritele tasuta ööbimiseks välja pakkunud ja vastutasuks saavad loa ise teiste couchsurfing.org-is registreeritud inimeste kodudes tasuta ööbida.

“Praeguseks olen Lätimaal ööbinud viies erinevas kodus. Väga erinevas. Üks oli täiesti farm loomade ja kõigega, üks oli lihtne kodu väikses linnakeses, aga üks näiteks Riia kesklinnas uhke korter,” kirjeldas ta.

Vastuvõtjad on kõik olnud väga lahked. “Olen sattunud selliste peale. Esimesel õhtul oli mulle kohe saun köetud. Ei tahetud lausa ära lasta, et ole ikka veel paar päeva,” rääkis Märk.

Meigo Märk on pärit Lihulast, aga õppis Tallinnas muusikakeskkoolis trompetit. “Pere on matka osas väga toetav, nii õed kui ka ema-isa ja vanaema. Kõik on harjunud mu selliste käikudega,” ütles ta.

Praegu sammub Märk läbi Läti ja eesmärk on Euroopa teine ots Kreeka. “Kui sinna jõuan, tahan tegelikult edasi Türki minna.”

Kuhu see retk välja jõuab või kui kaua aega võtab, ei taha Meigo Märk valju häälega välja öelda. “Inimesed käivad jala 10-12 aastaga ümber maakera,” vihjas vaid.

Lihula poisi jalgsiretke saab jälgida tema blogist “Rännakul”.