Anu käib oma lilletaimedega laatadel üle Eesti, aga juhib ka kohalikku aiandushuviliste seltsi, kes näiteks mai lõpupäeval korraldab Võhmas lillekonteinerite päeva, mille lõpuks kõik konteinerid oksjonile pannakse. Ka 19. juulil, avatud talude päeval, ootab Kaevatsi talu külalisi, kellele lisaks taimedele ja ilusa talu tutvustamisele plaanitakse pakkuda ka vibulaskmise võimalust (peretütar on sel alal meistersportlane), samuti avatakse külaliskohvik.

„Ikka rivis, vist elu lõpuni,“ ütleb tuntud Türi taimekasvataja Helgi Laiksoo leti tagant, kus kapsa-, kaalika-, kõrvitsa-, tomati- ja muud aiapidajale tarvilikud taimed. Ja pakub kohe olümpiatule nimelist uut tomatisorti: „Väga ilus kollase ja punase kirju näeb välja,“ kiidab naine.

Kurki aga ei soovita Laiksoo veel üldse maha panna, ei kasvuhoonesse ega ammugi õue: ilmad on külmad, kurk sureb lihtsalt ära.

Joosti aiandist saab iga kord roosi ostes õpetussõnad kaasa. Nii ka seekord: kui vana roos on välja läinud, siis tuleb muld asendada, uus taim tuleb 10 cm pookekoha pealt mulla sisse panna, pinnakatteroosile aga jätta juure lähedale süvend, et kastmisvesi ikka õigesse kohta läheks.

Laat ja linnaelu sujus reedel hoolimata suurest rahvahulgast ladusalt. Kuigi Türi teeremont takistas liiklust, oli info eest aegsasti hoolitsetud, sildid igal pool väljas ning parkimiskohti laadaplatsi ümbruses taas rohkem.