Tohvri sõnul peab noor algaja florist ennekõike tundma valdkonna vastu huvi ja armastama loodust. ”Ma olen väiksest peale olnud looduslaps,” märkis ta. Koolipingis istumist ja teooria õppimist on floristika erialal minimaalselt, rohkelt on aga liikumist ja praktikat.

Erialal on ette nähtud kolm praktikasessiooni, mida tavaliselt tehakse lillepoodides või aiandites. Igal õppenädalal oli erinev tunniplaan ja alati sai teha midagi uut ja põnevat.

Lisaks igapäevasele tööle on Tohvri viimased kuud valmistunud ülemaailmseteks kutsemeistrivõistlusteks WorldSkills 2013. Enamik treeninglaagreid toimub Räpina Aianduskoolis, kus Tohvri teeb juhendaja Indrek Kaeli valvsa pilgu all läbi võimalikult palju erinevaid töid ja lahendusi.

“Samas pole ükski lahendus lõplik, alati saab seda veel täiustada või tulla lagedale uute ideedega,” lausus ta. Lisaks Indrek Kaelile on Tohvri oma oskusi täiendanud Ahti Lyra ja Priit Pressi käe all.

Varem on Tohvri osalenud vabariiklikul kutsevõistlusel Noor Meister, kus saavutas 2011. aastal esimese koha. Neiu väitel annab kutsemeistrivõistlustel osalemine õpilasele palju juurde: võistlemine kasvatab enesekindlust ja avab nii mõnedki uksed. “Ja miks mitte teha seda, mida armastad,” ütleb Tohvri naerdes.

WorldSkills´i võistlusel loodab tütarlaps saada kogemuse võrra rikkamaks, leida uusi tutvusi ja rahvusvahelist tunnustust oma oskustele. “Võimalik, et just sealt saadud tutvuste kaudu tuleb mul võimalus minna end erialaselt välismaale täiendama,” lisas Tohvri.

Sel aastal toimuvad ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 42. korda. Tänavu on asukohaks valitud Leipzigi linn Saksamaal. Eesti osaleb WorldSkillsil neljandat korda ning võistlustulle astuvad kümme noort meistrit kaheksal erialal.

Lisaks floristile panevad oma oskused proovile maastikuehitajad, trükkal, infotehnoloog, mehhatroonikud, florist, mööblitisler, plaatija ja ehitusviimistleja. Kohtunikud hindavad nii nende tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist.