Tegemist on Pirita jõeoru maastikukaitseala piiril asuva rohkem kui nelja hektari suuruse metsaga. Kinnistule koostatakse praegu detailplaneeringut ja keskkonnamõjude hindamisel on linn üle lugenud kõik krundil kasvavad puud, et neid ehitustööde käigus võimalikult palju säilitada.

Kuna detailplaneering on alles vastu võtmata ja maa endiselt maatulundusmaa, saavad arendajad metsaseadust ära kasutades taotleda riigi keskkonnaametilt lageraie luba. Sarapuu sõnul tulebki nüüd linna keskkonda kohtus riigi otsuste eest kaitsta. "Kui aga selle kohtuvaidluse ajaga ikka puid maha ei võeta!" ohkas Mähe elanik Mare Soopaju, kes oma perega juba ligi viiskümmend aastat metsatuka eest hoolt kandnud. "Oleme koos ümberkaudsete elanikega hoidnud metsa puhta ja korras. Meie ainus soov on, et linnulaul säiliks ja kitsekesed aia taha tee leiaksid! Linnamets on ülim väärtus."

Linde pesitseb metsatukas tõesti ohtrasti. Randvere tee 82a linnustiku-uuring näitab, et seal on kodu leidnud näiteks musträstas, salu-lehelind, metsvint, mustpea-põõsalind, punarind, mets-lehelind, väike-lehelind, väänake, väike-kirjurähn, väike-kärbsenäpp, raudkull ja musträhn. Kokku sadakond linnuliiki. "Seda rohelust kasutavad kõik Merivälja ja Mähe inimesed," ütles Soopaju. "Seal käiakse suusatamas, lastega jalutamas, jalgratastega sõitmas. Talvel on seal isegi suusarada. See on täiesti põhjendatud roheala."

Tegu poleks Tallinnas sugugi esimese korraga, kui mets planeeritavalt alalt enne planeeringu valmimist kaob. Alles suve alguses, lindude pesitsusperioodi kõrgajal jõudis meediasse teade, et Kakumäel hakati metsateatise alusel puid raiuma. Linnavalitsus on korduvalt pöördunud keskkonnaministeeriumisse palvega muuta metsaseadust selliselt, et tiheasutusalal oleks omavalitsusel võimalik raiete osas kaasa rääkida, kuid seni tulutult.