Linnas inimese vahetus naabruses pesitsema asunud lindude nagu eelkõige erinevate kajakate, varblaste, hakkide, kodutuvide, piiritajate ja teiste linnalindudega kaasnevad sageli erinevad huvigruppide vastuolulised seisukohad ja inimeste-lindude vahelised konfliktid.

Keskkonnaamet tuletab kõikidele majaomanikele ja -haldajatele, korteriühistutele ning teistele linnakeskkonda korraldavatele isikutele meelde, et laialdasema pesitsusperioodi eel on viimane hetk ennetada linnalindudega hiljem kaasnevaid probleeme.

Katustel, pööningutel, tehisõõnsustes, räästaalustes, rõdudel ja mujal mittesoovitavates kohtades pesitsemise vältimiseks tuleks nendesse kohtadesse lindude juurdepääs tõkestada või neid kohti varakevadel regulaarselt kontrollida ja hooldada. Juba hiljem, pesitsemise ajal, on lindude häirimine seaduse kohaselt keelatud. Ka ulatuslikumate ehitus- ja remonditööde kavandamisel peaks varakult arvestama lindudega hiljem kaasneda võivaid probleeme. Jätkuvalt peab silmas pidama ka hooletu prügimajanduse ja lisasöötmise osa linnalindudega kaasnevate konfliktide tekkel.