Pühalepa vallavanem Ants Orav ütles, et korraldajate sooviks oli teha oma vallas midagi sellist, mis tõstaks esile olemasolevaid väärtusi ning aitaks ka põlishiidlastel kodukohta värske pilguga vaadata.

"Ja kuna suviti käib Hiiumaal väga palju külalisi, siis neile peaks mereteemaline lavastus samuti hästi sobima, sellist teistmoodi asja ju siit otsima tullaksegi," ütles ta.

Lavastaja Jaanus Rohumaa sõnul on tegemist kaasaegse lavastuse ja tänapäevaste inimestega, kes igipõlisesse Hiiumaa sadamasse hästi sobivad.

"Olin täiesti kindel, et sadam lavastuspaigana hakkab elama," lausus ta. Ehedust lisavad sadamas seisvad töövalmis laevad ning aegajalt mööda libisevad jahid ja paadid.

Sel nädalal Hiiumaale saabunud ja proovidega alustanud näitlejatele ei teinud raskusi tekst, küll aga oli sootuks teised liikumised ning keskkond: näitlejate ees on tribüün vaatajatele ja selja taga loksub meri.

Elisabet Tamme asemel ainsa naisena laeval üles astuv Hele Kõre ütles, et näitlejad tunnevad en Hiiumaal väga hästi. "Minu jaoks on teatri tulek Hiiumaale väga värskendav, meile tegelikult meeldib väga väljas käia," sõnas ta.

Lisaks etendustele toimuvad öökontserdid ning paadisõidud merel.

Kuigi viimastel päevadel on huvi etenduste vastu suuresti kasvanud, julgustavad korraldajad inimesi kohale tulema ja lubavad, et kohad püütakse leida nii paljudele, kui võimalik.

Ka pannakse teatrisse tulijatele südamele, et tegemist pole kerge suvetuuriga, vaid tõsisema tükiga, mis nii sõnakasutuselt kui hilise alguse poolest pole kogupere meelelahutuseks sobiv. Soovitav on alla 14 aastaseid lapsi etendusele mitte kaasa võtta, seetõttu pole ka lastele soodsamaid pileteid.

Õhtustele kontserditele on võimalik osta eraldi pileteid.

TALLINNA LINNATEATRI LAVASTUS “MURDLAINETUS” SEITSMEL KORRAL HIIUMAAL SUURSADAMAS:


25.07, 26.07, 27.07, 31.07, 1.08, 2.08, 3.08


Sissepääs 19:00

Etenduste algus 21:00

IGAL ÕHTUL KONTSERDID ALGUSEGA 23:30


25.07 Chalice ja Jürmo Eespere

26.07 Raadio Maria

27.07 Veiko Tubin (Tallinna Linnateater)

31.07, 1.08, 2.08 Kadri Laube (lõõts) ja Eike Vellend (viiul)

3.08 Vaiko Eplik ja Eliit


ERIKÜLALISED:


25.07 ALATES 19:00 AVATUD CAFÉ ORIENTALE KOHVIK

KAPTEN SINBADI IMELINE MEREREIS


Iga päev alates 19:00:


Laevasõit Suursadama lahel

Töötab sadamakõrts

Värske suitsukala ja koduõlu

Meremuuseum vanas sadamaaidas


PILETID MÜÜGIL:


Piletilevis ja Kärdla Kultuurikeskuses

Kaks tundi enne algust kohapeal

Pilet sisaldab pääset etendusele ja kontserdile