Käesoleval nädalavahetusel toimunud linnuvaatlus kujunes ilmselt viimaste aastate kõige osavõturohkemaks, millele aitas kindlasti kaasa ka hea ilm.

Lõplikud tulemused vaaldedud lindude hulga ja osavõtjate arvu kohta tehakse oktoobri lõpus, kui EOÜ-sse on laekunud viimased nimekirjad. Tavapäraselt osaleb Birdwatchil paarisaja inimese ringis, kuid paljud vaatlusnimekirjad saadetakse ära alles oktoobri lõpuks.

Kolmeks kõige arvukamaks linnuliigiks osutusid valgepõsk-lagle (50 000 isendit), kuldnokk (5800) ning kiivitaja (5250).

Birdwatch 2008 oli erakordne ka kohatud linnuharulduste rohkuse poolest. Kõige põnevam vaatlus tuli Läänemaalt Roostalt, kus soome linnuvaatlejatel õnnestus kohata Kesk-ja Lõuna-Euroopas levinud suurpiiritajat. Kui EOÜ Linnuharulduste Komisjon vaatluse aktsepteerib, saab suurpiiritajast Eesti 370. linnuliik.

Lisaks neile vaatlusele vajavad Linnuharulduste Komisjoni heakskiitu veel suuränni (teine vaatlus Eestis), niidu-kaelustäksi, mustpea-kajaka ning punanokk-vardi kohtamised. Põnevamatest vaatlustest väärib esiletõstmist kümnete hõbehaigrute, mitmete väikepüttide ning rabapistrike kohtamine.

Kõigil Birdwatchil kaasalöönutel tuleks oma tähelepanekud Eesti Ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt oktoobri lõpuks, kui tehakse Birdwatch 2008 lõplikud kokkuvõtted.

Linnuvaatluse korraldajaks on maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus Birdlife International. Eestis koordineerib ürituse läbiviimist Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ).