Asi läks tuliseks eelmisel sügisel, kui kolm kuud ametis olnud vallavanem kinga sai. Kuna ühes temaga lahkus protestiks mitu ametnikku, jäi vallamaja päris tühjaks.

Samal ajal pöördusid neli volikogu opositsiooni kuuluvat saadikut Riigikontrolli poole, paludes muu hulgas uurida väidetavat sahkerdamist kunagise asfaltbetoonitehasega, mille jääkreostuse likvideerimiseks andis keskkonnainvesteeringute keskus üle 750 000 euro toetust.

Sügisel ütles Kivi Maalehele et rünnaku taga on kohalik metsakuningas Tarmo Tomson, mees, kes enne teda Lohusuu volikogu esimehe toolil istus. “Ta tahab seda tooli tagasi,” ütles Kivi.

“Loll jutt,” teatas Tomson seepeale.

“Tõde tõuseb, vale vajub,” vandus Kivi.

Saatuse irooniana ütles volikogu esimees ka järgmist. “Ma soovin kindlasti, et valla viimaste aastate tööd uuriks Riigikontroll, politsei korruptsiooni vastu võitlemise osakond ja maa-ameti kontroll,” lausus Kivi, kes uurimise tõttu ise kinnimajas pidi istuma. “Siis võiks välja tulla vallaametnike ja eelmise vallavanema väidetavad seosed niiditõmbajate Tarmo Tomsoni ja Paul Kärbergiga.”

Seoseid ilmselt uuritakse, küll on aga selge, et Lohusuu on liiga väike koht selleks, et kaks kõva kivi − reformierakondlasest volikogu esimees Toivo Kivi ja IRLi kuuluv kalakuningas Paul Kärberg − sinna rahulikult ära mahuks.

VÕIM

- Koalitsioon: RE 4 + Külarahva Liit 1 = 5

- Opositsioon: Rahva Tahe 4

RE – Reformierakond

KE – Keskerakond

IRL – Isamaa ja Res Publica Liit

SDE – Sotsiaaldemokraatlik Erakond

RL – Rahvaliit