Tallinna Loomaaed ja SA Lutreola on aastaid keskendunud euroopa naaritsa kaitsele, mille tulemusena on loodud naaritsa saareline asurkond Hiiumaal. Nüüdseks on tegevust laiendatud ning sihtotstarbeliselt kogutakse annetusi amuuri leopardi ja amuuri tiigri kaitseorganisatsioonile ALTA (Amur Leopard and Tiger Alliance) ning lumeleopardi kaitseorganisatsioonile Snow Leopard Trust. Organisatsiooni Save the Rhino kaudu toetatakse haigetele või orvuks jäänud ninasarvikutele aedikute ehitamist Keenias Ol Jogi kaitsealal. Käesoleval aastal alustati koostööd Eestimaa Looduse Fondiga lendorava kaitse ja uurimise toetamiseks.

Kui seni on vabatahtlikud isetehtud küpsetisi, loomafotodega kaunistatud kotte jm meeneid müünud loomaaias toimunud üritustel või suvistel nädalavahetustel, siis nüüd on kogu liigikaitseks toodetud kaubavalik saadaval ka veebipoes aadressil pood.lutreola.eu

Heategevusprojektide eestvedajad märgivad, et veebipoe avamine on nende tegevuse loomulik jätk - enam ei sõltuta ilmast ega vabast ajast, kuigi müügitööd tehakse loomaaia üritustel edaspidigi. Tallinna loomaaia loomade fotodega märgid-magnetid ja süüteroosid on vabatahtlike poolt tehtud, lisaks on tootevalikus kande- ja seljakotid, pajakindad ja -lapid. Heategevusprojektiga on liitunud ka Kopli ametikool, kus õpilaste käsitööna valmivad märkmikud. Amuuri leopardi fotoga jõulukaart eesti- ja ingliskeelse tervitustekstiga sobib hästi praegusesse aega.

Tootevalik on müügil ka 29. detsembril Tallinna loomaaia loomade jõulutrallil, mida korraldatakse juba mitmendat korda koos Eestimaa Jõuluvanade Ühendusega.