Koostöös Eesti Mesinike Liiduga toimub mesindusalase info jagamine, kus praktilist nõu annavad ja õpetavad professionaalsed mesinikud. Tutvustatakse mesilaste ökoloogiat ja nende rolli looduses. Küsida võib kõike ja ka mett koju kaasa osta.

Linnutiikidel on võimalus suure linnuvaatlustoruga linde uurida, nende bioloogiast ja käitumisest kuulda ning loodusfotograafilt pildistamiseks head nõu saada. Seda enam, et käimas on loomaaia sünnipäevakuu fotovõistlus ZoFo 2012.

Läbi binokulaari saab vaadata mikromaailma Elevandimaja kõrval või hoopis osa võtta botaanilistest retkedest, mis algavad Illu kohviku juurest. Veskimets oma tammiku ja tüüpilise salumetsaga on hea võimalus taimede ja koosluste tundmaõppimiseks. Loomaaia giidid on valmis väikesteks ringkäikudeks ja huviliste küsimustele vastamiseks kakkude-kotkaste juures ja piisonite lähedal, et nendest loomaaia asukatest täpsemalt rääkida. 

Seoses loodushariduspäevaga on külastajatele trükitud eesti ja venekeelsed loomaaia viktoriinilehed iseseisvaks vastuste otsimiseks ning flaierid loomaaia kaardi ja keskkonnaharidusalase infoga.

Loomaaia sünnipäeval kuulutatakse esmakordselt Loomaaia Sõprade Seltsi eestvõtmisel välja Loomaaia Sõber 2012. Auhinnaks aasta loomaaia sõbrale on skulptor Tauno Kangro graveeritud pisiplastika. Loomaaia sõbra 2012 väljakuulutamise tuuliku platsil muudavad särtsakamaks Aisha Mustlastantsijad.

Läänevärava lähistel asub Raamatukogubuss Katarina Jee ning joonistamise ja jutuvestmistelk. Keskpäeval joonistab lastega zooloog Aleksei Turovski.

Täpne sünnipäeva ajakava koos töötubade ja retkede alguspunktidega pannakse välja nii loomaaia kodulehele www.loomaaed.ee.

Loomaaed on avatud kella 9-21, sissepääsupileti saab kassast kuni kella 19-ni.