Intensiivse loomapidamise puhul tuleb põllumajanduslooma tervist ja heaolu kontrollida vähemalt kord päevas. Sätestati ka, et hädatapmise korral ei tohi välditavat valu ja stressi tekitada lisaks tapetavale loomale ka ühelegi teisele loomale.

Oluliseks muudatuseks on ka see, et käesolevast aastast alates on Eestis loomade sunniviisiline söötmine keelatud, välja arvatud juhul kui selleks on veterinaarne näidustus.

Katseloomade konventsiooni põhimõtete rakendamiseks on täpsustatud loomkatse läbiviimise piiranguid ja tingimusi, eelkõige loomade heaolu seisukohalt. Näiteks ei või katseloomadena kasutada looduses vabalt elavaid loomi, välja arvatud juhul kui loomkatse eesmärgi saavutamiseks ei piisa muu katselooma kasutamisest. Samuti on loomkatsete läbiviimine keelatud, kui eesmärki on võimalik saavutada muu teaduslikult põhjendatud kasutatava meetodi abil. Loomkatse meetodi valimise korral eelistatakse meetodit, mis põhjustab katseloomadele minimaalselt valu, kannatusi või püsivaid tervisekahjustusi.