Vähiretke korraldajate väitel on retke eesmärgiks tutvustada osalejatele vähkide eluviisi ja püügimeetodeid ning aidata kaasa vähipopulatsiooni kasvule. Kuigi ELS on nõus, et vähkide eluviiside tutvustamine aitab kaasa vähipopulatsiooni kasvule, ei nõustu nad sellega, et vähid tuleb pärast kinnipüüdmist toiduks tarvitada, eriti veel, kui seda tehakse meetodil, mis on vähkidele kõige piinarikkam. ELS leiab, et vähid tuleks pärast kinnipüüdmist nende loomulikku elukeskkonda tagasi lasta (kas samasse veekogusse või mõnda muusse vähkide elutegevuseks sobivasse veekogusse).

reeedel, 20. augustil toimub Ökofestivali raames kalaretk koos Vladislav Koržetsiga. Kuna ELSile ei ole saadetud vastust kalaretke läbiviimise üksikasjade ja kalade heaolu tagamise kohta, siis loodavad nad, et kalade püüdmisel tagatakse kalade loomasõbralik kohtlemine ning nende tapmine viiakse läbi loomasõbralikult (koheselt ja efektiivselt).

ELS saatis Ökofestivali korraldajatele pöördumise, kus soovitab loobuda Ökofestivali raames korraldatavatel retkedel vähkide ja kalade püüdmisest neile valu põhjustaval viisil ja nende tapmisest. Kuna festivali korraldajad vähkide tapmisest ei loobu ega taga ka nende loomasõbralikku surmamist, palub ELS inimestel Ökofestivali vähi- ja kalaretkel mitte osaleda.