CV Online turundusjuht Heikko Gross selgitas Maalehe veebile, et palgad.ee kasutab oma uuringus reaalsete inimeste reaalse palga võrdlust. Inimene sisestab oma täistööaja netotasu ja märgib juurde ka lisatasud.

Et palgavõrdlust teha, on vaja vähemalt viie sarnasel ametipositsioonil oleva inimese andmeid. Enne arvutamist valimi andmed puhastatakse. Kõigepealt kõrvaldatakse vead, näiteks negatiivsed arvud ja äärmuslikud väärtused (nt 1 euro või 10 miljonit eurot kuus).

Loomatalitaja palgaandmed sisestas võrdlusesse 11 inimest ning lasteaiaõpetaja palgaandmed 39 inimest, mis Grossi sõnul on statistiliselt täiesti arvestatav valim.

Lasteaiaõpetajate palga määrab kohalik omavalitsus. Haridusminister Jevgeni Ossinovski on riigikogus esinedes kinnitanud, et lasteaiaõpetajate keskmine palk Eestis on häbiväärselt väike.

2011. a pedagoogi ametijärguga õpetaja palgamäär koolieelsetes lasteasutustes maakondade kohta oli kõige kõrgem Harjumaal ja Tartumaal, vastavalt 684 eurot ja 637 eurot. Kõige madalam palk on Ida-Virumaal, 559 eurot.

"Minu hinnangul see on täiesti ebapiisav ja ebanormaalne olukord, kus tegelikult olulisi spetsialiste kohalikud omavalitsused ei väärtusta," sõnas Ossinovski möödunud aasta juunikuus.

Õpetaja miinimumpalk tõusis 2015. aasta esimesest jaanuarist 900 euroni, lasteaiaõpetajad jäid aga riiklikust palgatõusust ilma. Tallinn tõstis möödunud aasta 1. septembrist lasteaiaõpetajate töötasu 800 euroni (640 eurot kätte).