Septembris välja kuulutatud inkubatsiooniteenuse konkursile esitati 14 äriideed. Tulevased ettevõtjad läbisid kahekuulise äriplaani koolituse ning koostasid seejärel asjatundjate abiga oma äriplaani.
Hindamiskomisjoni otsusega saavad Tartu Loomemajanduskeskusega sõlmida kaheks aastaks lepingu viis ettevõtet, kes saavad loomemajanduskeskuselt mitmekülgset abi oma ettevõtte arendamisel. Äriplaanide kaitsmised jätkuvad märtsis.

Loomemajanduskeskuse ettevõtluskonsultandi Juta Kuhlbergi sõnul lisandub loomemajanduskeskusesse suurepärane valik uusi ettevõtteid: muusikakool, orgaanilise käitöökosmeetika pood, filmikompanii, veebigalerii ja kunstisalong. „See on väärt sisu meie peatselt avatavasse teise majja,“ lisas Kuhlberg.

Juta Kuhlberg iseloomustas ka uusi loomeinkubaatorisse tulevaid
ettevõtjaid: „Tuntud teatri- ja kinomehed Andres Keil ja Jaak Kilmi loovad filmikompanii Pimik. Laila Taluniku jõulise idee realiseerumisel tekib Tartusse uus kunstisalong, mille brändi toel müüakse noorte kunstnike loomingut. Christina Treier propageerib looduslähedast eluviisi — korraldab loovaid töötubasid ja hakkab tootma orgaanilist käsitöökosmeetikat. Sügisel avab Rasmus Toompere muusikakooli täiskasvanuile, kes soovivad lühikese ajaga kitarrimängu selgeks saada, et siis muusikaklubis bändi teha. Mattias Raun hakkab arendama Proart galeriid veebis, kust saab osta väga erinevat kunsti, ja plaanib sellega laieneda üle Eesti piiride.“

Äriplaanide kaitsmise juures viibinud Ülemiste ettevõtlusinkubaatori juhataja ja ettevõtluskonsultant Mart Brauer sõnas kaitsmist kommenteerides: „Mul on hea meel tõdeda, et lisaks elustiili ettevõtjatele oli taotlejate seas ambitsioonikamaid meeskondi, kellel on selge perspektiiv paari aastaga valitud segmendis turuliidriks tõusta.“

Uus inkubatsiooniteenuse konkurss juba käib ja taotlusi oodatakse hiljemalt 14. veebruariks.