Ässade klassist tuli võitjaks Toomas Ojasaar, kellel on lõõtsakuninga tiitliks vaja veel ühte võitu. Järgnesid Toomas Oks ja Sulev Mägi. Täiskasvanute klassi parim oli Priit Laatre ja algajate klassis Merili Moosus. Kui Kandle aias lõpetati, koguneti August Teppo kodukohta Loosus igaaastasele ühismängimisele.

Päeva lõpetuseks oodati kõiki rahvamuusikuid ja huvilisi Lindora külas Jõeveeres Rahvamuusikute suvepeole. Selle sündmuse mõte on alguse saanud Orava Kultuurimajas toimunud Külapillimeeste päevadest, mis on toimunud juba kuus aastat järjest. Kultuurimaja on väike ja rahvast on alati palju olnud ning sel põhjusel otsustatigi kolida suvepeoks kuhugi mujale, kus ruumi rohkem. Otsus sai igati õigustatud. Seekord oli kohal väga palju uusi tulijaid.

Kontserti alustati ühislauluga Piusa jõe kaldal ning jätkas Orava Lõõtsaklubi. Koos mängitakse juba teist aastat ja huvi lõõtsamängu vastu on meestel - naistel suur. Oma rahva esinemine võeti väga soojalt vastu. Ester Must, kes võistumängimisel saavutas algajate klassis kolmanda koha, üllatas samuti. Üha enam astub vanade mängijate kõrval üles noori, kes on väga usinad lõõtsamängu õppima.

Oma esindusega oli kohal ka Mulgimaa - nende mees Rein Tarkma saavutas võistumängimisel täiskasvanute klassis teise koha. Mulgid on meie külapillimeeste päevadel osalenud juba algusest saati, meeskond aina kasvab ja edasiminek on ka iga aastaga tuntav. Uuustulnukana astusid üles Juuru Rahvamuusikud Aivar Araku eestvedamisel. Nemad tegutsevad juba pikka aega, kapelli muusika oli väga heal tasemel ja rahvast võlus imeilus naishääl.  Loomulikult oli kohal ka Põlva Lõõtsaklubi, kes on Orava klubile head sõbrad ja õpetajad.  Esmakordselt saime kuulata ka saarlasi - Sulev Mägi ja Viktor Ilvestit.

 Sulev on juba aastakümneid lõõtspilli mänginud, ta on välja andnud mitu heliplaati ja teda võib lugeda Saaremaa lõõtsamängu alustalaks. Tema õpetusel ja toel on nüüd ka Saaremaal mitmeid väga omanäolisi lõõtsamehi.

Konguta kapell oli küll vähendatud koosseisus, kuid selle kompenseeris nende lõõtsamees Endel Koppel. Endel on väga südamlik ja andekas pillimees. Peale selle on ta endale valmistanud kaks lõõtspilli - kolme ja nelja realise lõõtsa, mitmeid kandleid ning peale selle kasvatanud ka oma lastest pillimehed.

Rahva tungival soovil paluti lavale Heinar Kahar, Allan Paal ja mitmeid teisi üksikesinejaid. Kui kõik eelnevad ülesastujad oli väga tõsised, siis õhtu üllatajaks oli Malle Vissel Varstust. Tema oli kehastunud Kihnu Virveks. Mängis tuntud Virve lugusid ja lõpuks laulsid koos vale Kõrvitaga Mere pidu.

Rahvamuusika ja rahvatants on alati käsikäes käinud. Orava Kultuurimaja naisrühm Punapõsed oma hästi lihvitud tantsudega oli kirsiks tordi peal.  Kaunid Vastseliina kihelkonna rahvariided püüdsid pilku. Tantsude ja pillilugude vahele mahtusid ka Küla Karla lõbusad lood. Oma muheda hiiu murde ja tabavate naljadega jõudis ta kõigi kuulajate silmad naerust märjaks teha.

Ja oligi käes pillimeeste oodatuim hetk - ühismängimine. Lava sai hetkega rahvast täis, siis said ka esineda need, kes üksikult veel ei söandanud üles astuda. Jõe kohale tõusis udu, külalised hakkasid juba ennast koduteele seadma, kuid jõekäärust kostis pillimängu veel varaste hommikutundideni.

See sündmus sai toimuma pillimeeste soovil ja õigustas end igati!