"Näiteks Valgale lähim taaskasutuskeskus asub Viljandis või Tartus ja selleks, et asjad õigesse kohta jõuaksid, peaks olema tõeline keskkonnasõber, et mitte öelda keskkonnaentusiast," ütles Zolgo.

Taaskasutuskoja kogumispunktidesse, mis valmisid koostöös Keskkonnateenused ASi ja kohalike omavalitsustega, on Zolgo sõnul oodatud majapidamis- ja köögitarbed, nõud, raamatud, spordivahendid ning valgustid. Vastuvõtupunktide avamisega loodab Taaskasutuskoda tõsta inimeste keskkonnateadlikkust ja võimaldada asjade loovutamist võimalikult mugavalt ja kodu lähedal.

Zolgo sõnul ongi esimesed uut kodu otsivad asjad juba jäätmejaamade kogumispunktides kohal. Ta lisas, et Valga ja Põlva jäätmejaamade suureks eeliseks on juba pikk tegutsemisajalugu, samas kui veebruaris avatud Otepää jäätmejaamaga alles kohanetakse.

Maalehe küsimusele, mis kogutud asjadega edasi tehakse, vastas Zolgo, et need viiakse Mooste taaskasutuskeskusse, parandatakse ja sorteeritakse. Edasi on võimalik neid soovijatel endale osta, antakse edasi annetusena või püütakse neile käsitööliste abil anda hoopis uus elu.

„Aju antakse ära erinevatel põhjustel. Paljudel juhtudel on tulnud midagi uut peale, kuid ese on veel täiesti heas korras ning omanik ei taha heita prügimäele asja, mis võiks kellelegi veel abiks olla,“ sõnas Zolgo.

Nii tuli Valga kogumispunkti kohe suur hulk asju müüki läinud majast. Uuel omanikul polnud neid vaja, kuid köögitarbeid, raamatuid ja muud majapidamisse kuuluvat ta lihtsalt ära visata ka ei tahtnud.
Zolgi sõnul on üks suur soov edaspidi käima saada töökoda, kus anda uus ja värske välimus vanale mööblile.

Mittetulundusühing Taaskasutuskoda alustas oma tegevust 2012 aasta sügisel Moostes Põlvamaal taaskasutuskeskuse põhimõttel, suurim erinevus võrreldes teistega on erinevate töötubade ja koolituste korraldamine, samuti on Taaskasutuskoja Mooste poes väljas kohalike käsitöömeistrite näitused erinevatest taaskasutusvõimalustest.