berehitamine – selleks, et vigasaanud põlvele veidigi vähem koormust anda.“ Dench maandub Tartus Raadi lennuväljal, kust seejärel liigutakse Raekoja platsi.

Eestis plaanib Dench kohtuda kohalike kogukondadega ning rääkida väikeluikede kaitsest. Eestis liigub ta marsruudil Luhamaa-Tartu-Põltsamaa-Türi-Rapla-Haeska-Lihula-Pärnu-Häädemeeste-Ikla.

Projekti Flight of the Swans raames lendab inglanna Sacha Dench tiibvarjuga mööda väikeluikede 7500 km pikkust rändeteed nende Venemaa pesitsusalalt talvituskohta Inglismaale, et juhtida tähelepanu selle kauni linnuliigi olukorrale ja kaitse vajadusele. Väikeluige arvukus on viimase kahekümne aastaga ligi poole võrra vähenenud, meilt läbirändava alamliigi populatsioon on praegu umbes 18000 isendit.

Dench alustas oma lendu 19. septembril Petsora jõe deltast, oma teekonnal teeb ta koos tugimeekonnaga peatusi riikides, kus on väikeluikedele olulised peatusalad.

Flight of the Swans Eesti üritusi toetavad ja löövad kaasa: Eesti Maaülikool, Eesti Ornitoloogiaühing, Tartu Loodusmaja, Keskkonnaamet, Eesti Tiibvarjuspordi Liit, Silberauto, Kollamaa puhkemaja, Tuulingu puhkemaja.